Καλοκαίρι χωρίς γλυκό ψυγείου δε γίνεται! Τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά είναι κάθε είδους μπισκοτόγλυκο με φρουί ζελέ και κρέμα, το μωσαϊκό ή κορμός και φυσικά το (cheesecake) τσιζκέικ ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα.
Γυρνώντας πίσω στα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων εκτός από τα παραπάνω δροσερά γλυκά έχω να θυμάμαι ένα ακόμη, το φαντεζί φρουί ζελέ, ένα γλύκισμα που είναι πάντα επίκαιρο και αγαπημένο.
Ποιος δε θυμάται τις δύο υπέροχες διαφημίσεις, που μας έκαναν να λαχταράμε ένα παγωμένο ζελέ, να τραγουδάμε και να χορεύουμε, τα τραγούδια των διαφημίσεων όταν το τρώγαμε, αξέχαστες στιγμές!
Πάντα το ζελέ λοιπόν είναι το αγαπημένο μου, πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει σε τόσες πολλές γεύσεις και βέβαια το ωραίο είναι πως μπορείς το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις τέλεια γλυκίσματα.
Όπως θα δεις χρησιμοποίησα το Φρουί Ζελέ λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ για αυτό το τσιζκέικ (cheesecake) και αυτό έδωσε πολύ ωραία γεύση λεμονιού αλλά και το νόστιμο αποτέλεσμα που ήθελα.
Επίσης χρησιμοποίησα φρουί ζελέ και στη λεμονόκρεμα αφού ήθελα μια ελαφριά λεμονόκρεμα χωρίς αυγά και πραγματικά δοκίμασέ την, θα ξετρελαθείς!
Και όπως θα είδες αυτή η συνταγή για τσιζκέικ έχει και λευκή σοκολάτα, χρησιμοποίησα την εξαιρετική Λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και δεν έβαλα καθόλου ζάχαρη αφού η κουβερτούρα-λευκή σοκολάτα αρκεί.
Δοκίμασε λοιπόν αυτό το (cheesecake) τσιζκέικ ψυγείου και να θυμάσαι πως το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ έχει πάρα πολλές γεύσεις, κάθε φορά μπορείς να χρησιμοποιείς και μια διαφορετική για να «δροσίζεσαι» γλυκά όλο το καλοκαίρι!
Συνταγή για Τσιζκέικ ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα
Κατηγορία Συνταγής: Γλυκά Ψυγείου, Καλοκαιρινά γλυκά
Χρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2 ώρες
Ποσότητα: 6-8 μερίδες
Υλικά
Για τη βάση
90 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα του τσιζκέικ
400 γρ. τυρί κρέμα
400 γρ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. Λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. Φρουί Ζελέ λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
Για τη λεμονόκρεμα –
120 ml φρέσκο χυμό
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
40 γρ. Φρουί Ζελέ λεμόνι ΓΙΩΤΗΣ
80-100 γρ. ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Η λεμονόκρεμα
Ετοιμάζουμε τη λεμονόκρεμα βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει το μείγμα μια βράση αποσύρουμε.
Προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί, τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε τη λεμονόκρεμα να κρυώσει.
Η κρέμα
Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσιζκέικ βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το Φρουί Ζελέ και τη Λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Το τσιζκέικ
Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο, καλύπτουμε με αυτό τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας 24 εκ. περίπου.
Προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τη λεμονόκρεμα και αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να προσθέσουμε στη βάση τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
– Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα με μαστίχα ή βανίλια
– Αν τα λεμόνια είναι πολύ ξινά ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης
– Εδώ μπορείς να δεις τα αγαπημένα μου cheesecakes