Κρέπ Σουζέτ, Crepe Suzette

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Κρέπες Σουζέτ ή το "ατύχημα" μιας κρέπας!
Ένα από τα ωραιότερα και ντελικάτα επιδόρπια της Γαλλικής Κουζίνας!
Ένα πραγματικά πεντανόστιμο, απλό και εύκολο γλυκό με υπέροχο άρωμα και γεύση!
Υλικά
- > Για τις Κρέπες
- 50 ml. κρέμα γάλακτος
- 250 ml. γάλα φρέσκο
- 125 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 gr. βούτυρο
- 25 gr. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Λίγες σταγόνες ανθόνερο
- > Για την Σάλτσα
- 300 ml. χυμό πορτοκάλι
- 100 ml. χυμό μανταρίνι
- 60 gr. ζάχαρη άχνη
- 65 gr. βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας Grand Marnier ή Λικέρ Curacao
- Ξύσμα μανταρινιού
- > Για το Φλαμπάρισμα
- 30 gr. βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Οδηγίες
- Οι κρέπες
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες, εκτός από το ανθόνερο και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα, προαιρετικά.
Προσθέτουμε το ανθόνερο. - Η σάλτσα
Περνάμε από σίτα τους χυμούς.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε με μέτρια θερμοκρασία τους χυμούς και την ζάχαρη άχνη. - Βράζουμε περίπου για 15 λεπτά μέχρι να μείνει στην κατσαρόλα ένα παχύρεστο υγρό-σιρόπι.
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και το αναμειγνύουμε με το σιρόπι, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. - Το σερβίρισμα
Ψήνουμε τις κρέπες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο ειδικό σκεύος, κρεπιέρα.
Όταν ψηθούν τις αλείφουμε και από τις 2 πλευρές, αλείψουμε την μία πλευρά με ένα πινέλο με την σάλτσα. Κλείνουμε την κρέπα σε στύλ "βεντάλια".
Τοποθετούμε τις κρέπες σε πυρίμαχα σκεύη ή πιάτα. - Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και ακουμπάμε 1-2 κομμάτια σε κάθε κρέπα.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Σε ένα μπρίκι ζεσταίουμε ελαφρά το λικέρ της επιλογής μας. - Περιχύνουμε με το λικέρ τις κρέπες, ανάβουμε με ένα σπίρτο και τις φλαμπάρουμε.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.