Πορτογαλικό παραδοσιακό επιδόρπιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων!
Τα ραμπανάντας είναι στην ουσία τα γνωστά French toast, στην νοστιμότερη εκδοχή τους!
Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτά τα γαλλικά “μεθυσμένα” τόστ, σίγουρα θα γίνουν μία από τις αγαπημένες σας λιχουδιές, όχι μόνο τα Χριστούγεννα!!!
Πορτογαλικά Ραμπανάντας – Rabanadas de Vinho Recipe
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Πορτογαλικό παραδοσιακό επιδόρπιο για τις γιορτές των Χριστουγέννων! Τα …
Υλικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα μπαγιάτικη
- 300 ml. κόκκινο κρασί πόρτο
- 200 gr. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 αυγά
- 1 λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά και αποσύρουμε απο την φωτιά. - Κόβουμε την μπαγκέτα σε μετρίου πάχους φέτες το ψωμί.
Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μείγμα κρασιού, να ποτίσει καλά η κάθε φέτα.
Χτυπάμε, καλά, τα αυγά και το γάλα σε ένα μπωλ. - Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει.
Βουτάμε τις φέτες μέσα στο μείγμα αυγών και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Πασπαλίζουμε τις φέτες με άχνη ζάχαρη και κανέλα!