Μπισκότα με Κράνμπερις και Φυστίκι

By 24 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 20 κομμάτια (10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins
Πανεύκολα τραγανά Ιταλικά μπισκότα (biscotti) με υπέροχη γεύση και άρωμα!
Η ελάχιστη ποσότητα της ζάχαρης αλλά και το ελαιόλαδο, τα κάνει πολύ ελαφριά και ιδανικό σνάκ για κάθε στιγμή!
Υλικά
- 110 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 50 gr. φυστίκι ανάλατο
- 40 gr. κράνμπερις αποξηραμένα
- 2 κάψουλες βανίλιας ή υγρή βανίλια
- 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
Κόβουμε τα φυστίκια, με ένα μαχαίρι, στην μέση. - Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο, το αλάτι και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν καλά τα υλικά. - Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε στο μείγμα, κοσκινισμένο.
Προσθέτουμε τα φυστίκια και τα κράνμπερις.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. - Λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και φτιάχνουμε ένα μικρό φρατζολάκι.
Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170°C Κελσίου.
Βγάζουμε την ψημένη φρατζόλα από τον φούρνο και την κόβουμε σε φέτες περίπου ενός εκατοστού - Ξαναφουρνίζουμε τα μπισκότα από 10-20 λεπτά στους 170°C Κελσίου, στην λειτουργία του αερόθερμου, ανάλογα πόσο τραγανά τα θέλετε!
- Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο ή μεταλλικό βάζο!
Φαίνεται να είναι πολύ ωραία συνταγή μόνο από τα υλικά της. Θα την δοκιμάσω το συντομότερο. Λατρεύω τα ιταλικά μπισκοτάκια και με αυτή την γέμιση θα είναι απόλαυση.
Να μας δίνετε πάντα τέτοιες όμορφες συνταγές και να μας γλυκαίνετε την καθημερινότητά μας με όμορφες δημιουργίες.
Καλημέρα σας.
μπραβο. Τέλεια. οσοι τα δοκίμασαν μονο καλα λογια ειχαν να μου πουν αν και τροποποίησα λίγο τη συνταγή. ξανα μπραβο σας. ειστα άπιαστη