Μαραθοκεφτέδες ή μαραθοτηγανίτες!
Ποτέ δεν πίστευα οτι ο συνδυασμός αυτός μπορούσε να μου δώσει μια τέτοια, ωραία απόλαυση, γιατί τί είναι ένας αλευροκεφτές με λίγο μυρωδικό!
Για τους μαραθοκεφτέδες είχα ακούσει απο την μαμά ενός φίλου που είναι από την Σέριφο, εδώ μου λέει τους φτιάχνουμε συχνά! Να τους φτιάξεις μου είπε και το έκανα!
Οι μαραθοκεφτέδες φτιάχνονται στο πι και φι, μοσχομυρίζουν την “γλυκάδα” του μάραθου, εντάξει εγώ τους έβαλα και λίγο ούζο…
Αν θες βρες και μια πρόχειρη γλυκιά σάλτσα ή ανακάτεψε γιαούρτι με λίγα σποράκια από μάραθο, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο κοπανισμένα στο γουδί, βάλε κι’ ένα ποτηράκι ούζο και γειά μας!
Μαραθοκεφτέδες Νηστίσιμοι
Έτοιμη σε: 15′
Ποσότητα: 6 άτομα
Υλικά
1 ματσάκι μάραθο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
20 ml. ούζο
150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
130 ml. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και το κρεμμύδι.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν οι μαραθοκεφτέδες και σερβίρουμε.
Σου προτείνω να συνοδεύσεις τους μαραθοκεφτέδες με την σάλτσα Αγάπης, μια ελαφρώς γλυκόξινη σάλτσα φτιαγμένη με ψητές κίτρινες πιπεριές, αμύγδαλο και τζίντζερ, όπου τα κέρδη (0.50 λεπτά) πάνε στον οργανισμό Μπορούμε, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που καταπολεμά τη σπατάλη φαγητού και δρα υπερ της αξιοποίησής του για κοινοφελή σκοπό. Τη σάλτσα την βρίσκεις σε επιλεγμένα παντοπωλεία, ντελικατέσεν και καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων.