Αν σας αρέσει το κρεμμύδι στην pizza, δοκιμάστε την οπωσδήποτε Pizza με Τυρί Κρέμα, Φέτα και Κρεμμύδι!
Pizza με Τυρί Κρέμα, Φέτα και Κρεμμύδι
By 22 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 2 πίτσες (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25-30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 25 mins
Αν σας αρέσει το κρεμμύδι στην pizza, δοκιμάστε την οπωσδήποτε Pizza με Τυρί …
Υλικά
- > Για την Ζύμη
- 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 αλεύρι σκληρό
- 1¼ νερό χλιαρό
- 8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
- ½ κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- > Για την Σάλτσα Βάσης
- 400 gr. ντομάτες πομοντόρο ώριμες
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Ρίγανη ή θυμάρι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- > Για την Γέμιση
- 300 gr. τυρί μοτσαρέλα
- 150 gr. τυρί παρμεζάνα
- 200 gr. τυρί κρέμα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- Πάπρικα γλυκιά
Οδηγίες
- H ζύμη με προζύμι
Διαλύουμε την μαγιά σε 3 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύουμε και αφού το σκεπάσουμε με μία πετσέτα το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να "φουσκώσει". - Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μία λακούβα όπου ρίχνουμε το προζύμι,το βούτυρο και το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό χλιαρό.
- Η ολοκλήρωση της ζύμης
Ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου να γίνει μία ελαστική ζύμη, άν χρειαστεί προσθέουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Προσοχή η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ας κολλάει λίγο στα χέρια!
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες. - Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπώλ, το οποίο σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα και τυλίγουμε με σελοφάν.
Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. - Τέλος ανοίγουμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με αλευρωμένα χέρια.
Δημιουργούμε μία στρογγυλή λεπτή βάση με τα χέρια μας ή με πλάστη και αφήνουμε περίπου 2 εκατοστά άκρη την οποία πιέζουμε με το δάχτυλο να δημιουργηθεί ένα "στεφάνι"γύρω από την βάση.
- Η σάλτσα βάσης
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει υγρά. - Η Πίτσα
Τοποθετούμε τις βάσεις σε αλευρωμένους δίσκους.
Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και στρώνουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε την μοτσαρέλα.
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε την φέτα και το τυρί κρέμα και τα προσθέτουμε πάνω από την μοτσαρέλα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα πασπαλίζουμε με πάπρικα και τα προσθέτουμε και αυτά.
Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να λιώσει το τυρί, να αποκτήσει κρούστα και να ξεροψηθούν οι άκρες.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο