Ρολό Κιμά σε Φόρμα

366

Ένα διαφορετικό ρολό κιμά!
Το ψήσιμο στην φόρμα του δίνει ωραίο σχήμα και το κρατάει πολύ ζουμερό.
Βέβαια αυτό που θα σας κάνει να λατρέψετε αυτό το ρολό είναι η τέλεια σάλτσα που θα καλύψει το γλάσο και η εντυπωσακή του εμφάνιση!

Ρολό Κιμά σε Φόρμα Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 21 Σεπτεμβρίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 0 min

Ένα διαφορετικό ρολό κιμά! Το ψήσιμο στην φόρμα του δίνει ωραίο σχήμα και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά. Τρίβουμε το κεφαλοτύρι.
    Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το τρίβουμε στο multi, χωρίς να τα μουλιάσουμε, ώστε να θρυμματιστούν.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά, τουλάχιστον για 5-6 λεπτά, να ενωθούν τα υλικά.
    Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
    Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  4. Βάζουμε τον κιμά μέσα στην φόρμα και τον πιέζουμε μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
    Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά στους 180°C Κελσίου.
  5. Μέχρι να ψηθεί το ρολό ετοιμάζουμε την σάλτσα.
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.
  6. Αφού ψήσουμε το ρολό τον προαναφερόμενο χρόνο, σε ένα δίσκο ψησίματος απλώνουμε μια λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε το ρολό και το καλύπτουμε με την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
  7. Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά το ρολό.
    Αφήνουμε το ρολό να σταθεί για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.
  8. Κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με ψητά λαχανικά!
    Τρώγεται ζεστό και κρύο!

Join the Conversation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close