Ένα διαφορετικό ρολό κιμά!
Το ψήσιμο στην φόρμα του δίνει ωραίο σχήμα και το κρατάει πολύ ζουμερό.
Βέβαια αυτό που θα σας κάνει να λατρέψετε αυτό το ρολό είναι η τέλεια σάλτσα που θα καλύψει το γλάσο και η εντυπωσακή του εμφάνιση!
Ρολό Κιμά σε Φόρμα Recipe
By 21 Σεπτεμβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 0 min
Ένα διαφορετικό ρολό κιμά! Το ψήσιμο στην φόρμα του δίνει ωραίο σχήμα και …
Υλικά
- > Για το ρολό κιμά
- 500 gr. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 150 gr. κεφαλοτύρι
- 100 gr. ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού
- 80 ml. γάλα
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Πράσινο πιπέρι
- Αλάτι
- > Για την σάλτσα επικάλυψης
- 100 gr. κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καστανή
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestshi
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Μερικές σταγόνες ταμπάσκο προαιρετικά
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά.
Τρίβουμε το κεφαλοτύρι.
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το τρίβουμε στο multi, χωρίς να τα μουλιάσουμε, ώστε να θρυμματιστούν. - Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά, τουλάχιστον για 5-6 λεπτά, να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά. - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο. - Βάζουμε τον κιμά μέσα στην φόρμα και τον πιέζουμε μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά στους 180°C Κελσίου. - Μέχρι να ψηθεί το ρολό ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά. - Αφού ψήσουμε το ρολό τον προαναφερόμενο χρόνο, σε ένα δίσκο ψησίματος απλώνουμε μια λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε το ρολό και το καλύπτουμε με την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
- Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά το ρολό.
Αφήνουμε το ρολό να σταθεί για 15 λεπτά πριν το κόψουμε. - Κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με ψητά λαχανικά!
Τρώγεται ζεστό και κρύο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαϊκή
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο
Η κρούστα πρέπει να είναι νοστιμότατη!
Η κρούστα πρέπει να είναι νοστιμότατη!
θα τη δοκιμάσω κάποια στιγμή
θα τη δοκιμάσω κάποια στιγμή