Peek-a-boo! Here’s some cookie for you και αυτή είναι μια εύκολη συνταγή για μπισκότα με σοκολάτα που εμπλουτίζονται με σταφίδες και ξηρούς καρπούς, από τις καλύτερες συνταγές για cookies που λιώνουν στο στόμα!

Από τότε που ξεκίνησε η Υβόννη να τρώει τα μπισκότα δεν έλειπαν ποτέ από το σπίτι, στην αρχή βέβαια μπορούσα να έχω τον απόλυτο έλεγχο αφού επέλεγα εγώ τα μπισκότα που θα έτρωγε, τα οποία έφτιαχνα μόνη μου τις περισσότερες φορές.

Φυσικά όσο μεγαλώνει άρχιζει να έχει «άποψη»… και όχι μόνο για το φαγητό της, λογικό θα μου πεις, αλίμονο με τόσους «πειρασμούς»!

Κάποια στιγμή η Υβόννη «γνωρίστηκε» με τα cookies και σε κάθε ευκαιρία μου τα ζητούσε άλλωστε, μεταξύ μας, όλοι είμαστε «λίγο» εθισμένοι στα μπισκότα πόσο μάλλον τα παιδιά!

Άρχισα να δοκιμάζω διάφορες συνταγές για μπισκότα, που «περνούσαν» κάθε φορά για γευστική δοκιμή από την μικρή και τον μπαμπά της και ετσι καταλήξαμε σε αυτή τη συνταγή για cookies που καλύπτει όλα τα γούστα.

Θέλεις μπισκότα λιγότερο ή περισσότερο τραγανά; Κανένα πρόβλημα, τα ψήνεις ανάλογα.

Τα θες με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, λεμόνι, πορτοκάλι, ή τελείως σκέτα; Απλά προσθέτεις ό,τι σου αρέσει ή ακόμη καλύτερα, ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου.

Γενικότερα, «πίσω» από τις συνταγές για μπισκότα υπάρχει ολόκληρη «φιλοσοφία» και τίποτα δεν είναι τυχαίο στην τελική υφή, όψη, γεύση και όψη.

Τώρα που το σκέφτομαι, θα ήταν ωραίο να ετοιμάσω έναν οδηγό για κάθε τύπο μπισκότου 🙂

Τα μπισκότα με σοκολάτα, τα έχω φτιάξει 4-5 φορές  αλλά μάταια μέχρι να τα φωτογραφίσω δεν έμενε «ψίχουλο» (γι΄αυτό σου δίνω, παρακάτω στη συνταγή, μια επαρκή ποσότητα).

Αυτά τα μπισκότα με σοκολάτα, μαύρες σταφίδες και ξηρούς καρπούς είναι τα αγαπημένα μας… μέχρι η Υβόννη να ανακαλύψει  τον επόμενο «εθιστικό» συνδυασμό!


 Μπισκότα με Σοκολάτα, Σταφίδες και Ξηρούς Καρπούς

Συνταγή: Μπισκότα με σοκολάτα, μαύρες σταφίδες και ξηρούς καρπούς

Κατηγορία Συνταγής: Σνακ
Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά
Ποσότητα: 50 μπισκότα
Υλικά
300 γρ. αλεύρι μαλακό
150 γρ. βούτυρο
160 γρ. καστανή ζάχαρη
140 γρ. κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 ¼ κουταλάκια του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. σταφίδες
70 γρ. ξηρούς καρπούς

Βήμα 1: Αφήνουμε όλα τα υλικά για περίπου 1 ώρα εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βήμα 2: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, εκτός και αν χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας, και χοντροκβουμε τους ξηρούς καρπούς.

Βήμα 3: Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι, προσθέτουμε και ανακατεύουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.

Βήμα 4: Στον κάδο του μίξερ μαλακώνουμε το βούτυρο και όταν αφρατέψει προσθέτουμε την καστανή και την λευηή ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε τόσο ώστε να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ζύμη.

Βήμα 5: Βάζουμε τη ζύμη για 15΄στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Βήμα 6: Καλύπτουμε ένα δίσκο ψησίματος και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε κομμάτια ζύμης, από 20-30 γρ. ,σύμφωνα με το επιθυμητό μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπισκότα.

Βήμα 7: Ψήνουμε τα μπισκότα από 8-10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά ή 10-12 αν τα θέλουμε πιο τραγανά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά λεπτά ώστε να μη διαλυθούν και τα αποθηκεύουμε σε βάζο.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Η κρέμα μπορεί να φτιαχτεί και με μπανάνα, ροδάκινα, μάνγκο ή κεράσια
– Μπορούμε να αρωματίσουμε με λεμόνι ή πορτοκάλι
– Μπορούμε να φτιάξουμε smoothie με γιαούρτι, φράουλες και αβοκάντο
– Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για πρωινό










ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.