Αγαπάμε την τυρόπιτα και ειδικά αυτή την εύκολη τυρόπιτα – πατσβουρόπιτα!
Κάθε στιγμή της ημέρας ένα κομμάτι ζεστής ή και κρύας τυρόπιτα μπορεί να καθησυχάσει την πείνα, να φαγωθεί μόνο για την απόλαυση, να γίνει το ιδανικό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους, να γίνει το κέντρο προσοχής στο οικογενειακό τραπέζι, όπως και να έχει μια τυρόπιτα ενώνει!
Τυρόπιτα – Πατσαβουρόπιτα Recipe
By 17 Σεπτεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 15 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 mins
Αγαπάμε την τυρόπιτα και ειδικά αυτή την εύκολη τυρόπιτα - …
Υλικά
- 9 φύλλα κρούστας
- 500 gr. τυρί φέτα σκληρή
- 4 μεγάλα αυγά
- 200 gr. γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 150 ml. γάλα φρέσκο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Ελαιόλαδο
- Λευκό πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και στρώνουμε έξι φύλλα, τα οποία λαδώνουμε κάθε φορά.
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά - Τεμαχίζουμε 3 φύλλα κόβοντάς τα σε λωρίδες. Τα προσθέτουμε στο μείγμα, και ανακατεύουμε προσθέτωντας την φέτα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, μαζεύουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και λαδώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε την τυρόπιτα περίπου 40 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Φαίνεται τέλειο! Θα το φτιάξω σήμερα κιόλας. Μια απορία μόνο: Πόση ποσότητα ελαιόλαδου βάζουμε μέσα στο μείγμα;
Ειρήνη καλημέρα!
Όσο χρειαστεί για να λαδώσουμε καλά τα φύλλα και στο μείγμα περίπου 4 κουταλιές της σούπας!
Καλή επιτυχία!!
Πολύ ωραία, μόλις την έκανα ! Έβαλα και λίγη γαλοπούλα μέσα και αντί ελαιολάδου που είναι βαρύ έβαλα φρέσκο βούτυρο (που πάλι είναι βαρύ αλλά έχει μια ωραία γεύση που ταιριάζει στην τυρόπιτα!! ) Εύκολη και ανάρπαστη! Αν μπορούσα να βαθμολογήσω θα παιρνες 5 στα 5 πιρουνάκια!!!!!!!
Ευχαριστώ πολύ Στέλλα! Καλοφάγωτη!!