Το cheesecake δηλαδή το τσιζκεικ φούρνου, είναι η αμερικάνικη εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού, το λεπτό στρώμα από sour cream κάνει τη διαφορά!
Βέβαια αυτή η εκδοχή έχει μια μικρή διαδικασία καθώς δεν βρίσκουμε εύκολα sour cream και θα πρέπει να την φτιάξουμε μόνοι μας όμως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Ένα τέλειο New York style cheesecake το οποίο σερβίρεται ιδανικά με βύσσινο ή μαυροκέρασο, φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!
Sour Cream CheeseCake
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 4 hrs 30 mins
Το cheesecake δηλαδή το τσιζκεικ φούρνου, είναι η αμερικάνικη εκδοχή του …
Υλικά
- > Για την βάση
- 100 gr. μπισκότα digestive
- 60 gr. βούτυρο
- 50 gr. ζάχαρη άχνη
- > Για την Cheese Cream
- 500 gr. τυρί κρέμα
- 160 gr. ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- > Για την Sour Cream
- 300 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- > Για την Επικάλυψη
- 375 gr. βύσσινο κομπόστα
- 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ ή νισεστέ
Οδηγίες
- Η Sour Cream
Ετοιμάζουμε την sour cream περίπου 8 ώρες πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του cheesecake.
Σε ένα γυάλινο μπώλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά, η κρέμα θα αρχίσει να πήζει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε εκτός ψυγείου από 8-24 ώρες, οπότε και είναι έτοιμη για χρήση! - H βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, το βούτυρο και την άχνη. - Απλώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 18 εκατοστών
και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Η Cheese Cream
Χτυπάμε τα υλικά για την cheese cream στο μίξερ για 3 λεπτά, εκτός από το ξύσμα του λεμονιού, το οποίο θα το προσθέσουμε μετά το χτύπημα. - Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C Κελσίου, για 25 λεπτά και κατόπιν στους 120° C Κελσίου για άλλα 20 λεπτά. - Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε στην sour cream την άχνη και την βανίλια, ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε την sour cream επάνω στο γλυκό και ψήνουμε και πάλι στους 170° C Κελσίου, για 10′ λεπτά. - Σ' αυτή την φάση αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Η επικάλυψη
Διαχωρίζουμε τα βύσσινα από τα υγρά τους, περνώντας το περιεχόμενο της κονσέρβας από σίτα.
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το υγρό με το νιστεστέ, μέχρι να διαλυθεί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, σαν ελαφριά κρέμα.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει. - Απλώνουμε ομοιόμορφα τα βύσσινα πάνω από την κρέμα του cheesecake.
Προσθέτουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε να απλωθεί παντού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο
Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να σας συγχαρώ για το νέο ανανεωμένο Funky cook.Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όμως.Καθώς είναι η γιορτή του άντρα μου την Παρασκευή θέλω να φτιάξω μερικές από τις πολύ όμορφες συνταγές σας,όμως σε μερικές δεν υπάρχουν τα υλικά,σε άλλες η εκτέλεση και σε μερικές και τα δύο.
Σας εύχομαι καλές γιορτές και καλή συνέχεια στην όμορφη δουλειά που κάνετε!!
Αγαπητή Μαρία σύντομα θα συμπληρωθούν τα υλικά, καθώς με την μεταφορά χάθηκαν κάποια αρχεία! Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση! Εύχομαι καλές γιορτές και να χαίρεσαι τον σύζυγό σου!
πω! πω! πρέπει να είναι υπέροχο!!!!!!
Σα λάτρης του new york cheesecake δε θα μπορούσα να μην το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία
Totally agree!!It's the best!!!My fav too!!
Όλες οι συνταγές σου είναι τόσο λαχταριστές!!
Επέλεξα αυτό το Cheese Cake γιατί μου φάινεται πολύ πρωτότυπο.
Τι προτείνεις για τυρί κρέμα? φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε?