Μια καταπληκτική συνταγή για να απολαύσετε τις πατάτες!
Η σάλτσα γαλλική Αurora, είναι μια πεντανόστιμη σάλτσα, που το όνομά της, το έχει πάρει από το όμορφο χρώμα, που θυμίζει το χρώμα της αυγής (aurore).
Πρόκειται για μια σάλτσα ντομάτας με βάση την κλασική μπεσαμέλ.
Η ντελικάτη και ελαφριά γεύση της αναδεικνύει και συνοδεύει τέλεια λαχανικά, ζυμαρικά, αυγά βραστά, ψητά κρεατικά και πουλερικά!
Την συγκεκριμένη συνταγή μπορείτε να την σερβίρετε σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα και ψάρια!
Πατάτες με Σάλτσα Αurora Recipe

By 7 Σεπτεμβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Μια καταπληκτική συνταγή για να απολαύσετε τις πατάτες! Η σάλτσα γαλλική …
Υλικά
- 1½ gr. πατάτες
- > για την σάλτσα ντομάτας
- 1 μέτρια ντομάτα
- 200 gr. ντοματάκια κονσέρβα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- > για την σάλτσα μπεσαμέλ
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml. ζωμό κοτόπουλού ή λαχανικών
- 250 ml. γάλα φρέσκο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Λευκό πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Δεν τις βράζουμε περισσότερο από 8 λεπτά ή μέχρι να είναι σχετικά τραγανές, ώστε να μην λιώσουν.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε τις βάζουμε σε τρυπητό να στεγνώσουν καλά. - Ταυτόχρονα με τις πατάτες, ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την κονσέρβα ντομάτας, το σκόρδο, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμετην σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και το βούτυρο.
Σιγοβράζουμε την σάλτσα μέχρι να εξατμιστούν όλα της τα υγρά.
Πολτοποιούμε την σάλτσα ντομάτας και την κρατάμε ζεστή.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βαζουμε το βούτυρο να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. - Προσθέτουμε, αρχικά, την μια κουταλιά της σούπαςαλεύρι και ανακατεύουμε ασταμάτητα με σύρμα.
Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο αλεύρι και σε καμμία περίπτωση δεν παύουμε να ανακατεύουμε.
Μόλις το αλεύρι ψηθεί και πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με το αλεύρι. - Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι.
Ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Η μπεσαμέλ θα είναι σχετικά ρευστή. - Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και βράζουμε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα τις πατάτες και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν οι πατάτες με την σάλτσα.
Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά για να μην λιώσουμε τις πατάτες! - Αφήνουμε τις πατάτες να σταθούν μερικά λεπτά μέσα στην σάλτσα και σερβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Γαλλικη
- ΤΥΠΟΣ: Ορεκτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο