Η πικάντικη καπριτσιόζα σαλάτα με πράσινη και κόκκινη λόλα, με ρόκα σερβίρεται με φιλεταρισμένο ροζ γκρέιπφρουτ, μοτσαρέλα και ένα αρωματικό dressing με πράσινο πιπέρι!
Μια σαλάτα που ταιριάζει θαυμάσια με οποιοδήποτε μενού επιλέξεις για το γιορτινό τραπέζι.
Συνήθως η πικράδα του γκρέιπφρουτ δεν είναι μια γεύση που προτιμούν όλοι.
Όμως σε μια σαλάτα με ένα ουδέτερο τυρί και ένα «γλυκό» αρωματικό dressing αποκτά τέλεια ισορροπία.
Είναι νόστιμο, αναζωογονητικό και «ξεπλένει» τη γεύση μας από πλούσιες γεύσεις κρεατικών ή τυριά με πολλά λιπαρά.
Από την άλλη το πράσινο πιπέρι είναι ξυλώδες, γήινο και ξεχωριστή η γεύση του προσφέρει τόνωση στο πεπτικό, ότι δηλαδή χρειαζόμαστε σε ένα γιορτινό τραπέζι.
Ταιριάζει εξαιρετικά με επίσης πικάντικα συστατικά όπως η ρόκα και σίγουρα με την παιχνιδιάρα καπριτσιόζα σαλάτα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ.
Έτοιμη για σερβίρισμα και η νέα οικογενειακή συσκευασία ανοίγει και κλείνει διατηρώντας τη σαλάτα ολόφρεσκη.
Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
- Το φιλεταρισμένο γκρέιπφρουτ και οπωσδήποτε ροζ, μη μπεις στη σκέψη να χρησιμοποιήσεις κίτρινο, μόνο καθάρισέ το προσεκτικά από μεμβράνες
- Το πράσινο πιπέρι να μην είναι πολυκαιρισμένο
- Προτίμησε οποιοδήποτε ήπιο λευκό τυρί θέλεις
- Αν δεν έχεις φρέσκο θυμάρι μη βάλεις αποξηραμένο, αντικατέστησε το ελάχιστο μαϊντανό
Απλά τα πράγματα, βάλε στο τραπέζι σου τη φρεσκάδα με αυτή τη σαλάτα και θα την εκτιμήσουν όλοι!
♡
Εύα
Συνταγή για σαλάτα καπριτσιόζα με ροζ γκρέιπφρουτ, μοτσαρέλα και πράσινο πιπέρι
Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές σαλάτες, Συνταγές με φρούτα, Χριστουγεννιάτικες Συνταγές, Συνταγές με λαχανικά, Υγιεινές συνταγές
Χρόνος Προετοιμασίας: 15‘
Μερίδες: 6-8 άτομα
Υλικά
Για τη σαλάτα
1 οικογενειακή σαλάτα καπριτσιόζα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ
2 ροζ γκρέιπφρουτ, φιλεταρισμένα σε λεπτές φέτες
300 γρ. μοτσαρέλα, σε μέτρια κομμάτια
100 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
2 κ.σ. σπόρους ροδιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το dressing με πράσινο πιπέρι
50ml χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 ½ κ.γ. μέλι
½ κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
½ κ.γ. μουστάρδα ολικής άλεσης
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή
1 πράσινο κρεμμυδάκι
½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
40ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Βάζουμε τη σαλάτα, σε ένα ευρύχωρο μπολ, τη ραντίζουμε με μερικές κουταλιές από το dressing, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στη σαλάτα τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, το ρόδι, τα αμύγδαλα φιλέ, ραντίζουμε ξανά με dressing και σερβίρουμε.