Πατάτες με Κιμά και Τυρί Μπρί
By 12 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 5-6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Η συνταγή αυτή δεν είναι κάτι το οποίο θα εντυπωσιάσει αλλά μια απλή καθημερινή συνταγή, που όλοι έχετε σίγουρα έχετε σκεφτεί ή δοκιμάσει!
Και αν αναρωτηθήτε γιατί την θεωρώ μια συνταγή που πρέπει να παρουσιάστεί υπάρχουν δύο λόγοι:
Γιατί αξίζει να δοκιμάσετε αυτό τον συνδυασμό και γιατί ο κιμάς "κρύβει" μια άλλη γεύση λίγο διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει.
Υλικά
- > Για τον Κιμά
- 400 gr. κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 ml. κρασί λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Κόλιανδρο φρέσκο
- Αλάτι
- > Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- Τηγανιτές πατάτες
- Τυρί μπρι
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βούτυρο, προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί καλά.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και τον κόλιανρο ψιλοκομμένο.
- Προσθέτουμε ελάχιστο νερό όσο χρειαστεί για να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε στο πιάτο πατάτες, από πάνω τοποθετούμε μια φέτα μπρί και περιχύνουμε με κιμά!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαϊκή
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Wow! Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κιμά να συνδυάζεται με μπρί! Ακούγεται καταπληκτικό…
Και μας αρέσει πολύ το μπρί!!