Ρύζι Basmati

2.9K

Αν λατρεύετε το κολλώδες, πεντανόστιμο basmati που συνοδεύουν τα πιάτα της Κινέζικης και της Ινδικής Κουζίνας, δίνουμε τις απαραίτητες οδηγίες για να το απολαμβάνετε πλέον και στο σπίτι!
Επιπλέον αυτό το υπέροχα μαγειρεμένο basmati είναι ιδανικό για να φτιάξετε το κλασικό Fried Rice!

Ρύζι Basmati Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 4 Φεβρουαρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6-7 Servings)

Αν λατρεύετε το κολλώδες, πεντανόστιμο basmati που συνοδεύουν τα πιάτα της …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε άφθονο κρύο νερό και προσθέτουμε το ρύζι.
    Αφήνουμε το ρύζι να μουλιάσει για 1 ώρα.
  2. Κατόπιν ξεπλένουμε το ρύζι καλά μέσα σε τρυπητό, για να αποβάλλει το άμυλο.
    Βάζουμε το ρύζι σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα 750 ml. νερό.
  3. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε το αλάτι.
    Δυναμώνουμε την θερμοκρασία και βράζουμε το ρύζι άλλα 10 λεπτά. Το ρύζι σιγά σιγά θα απορροφήσει όλα τα υγρά και σ' αυτή την φάση είναι έτοιμο να το αποσύρουμε.
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή λινή πετσέτα και αφήνουμε για 15 λεπτά!
  5. Το κολλώδες και αρωματικό ρύζι είναι πανέτοιμο, να συνοδεύσει τα αγαπημένα σας πιάτα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close