Ταμπουλέ με φακές και Μακεδονικό Ταχίνι

1.6K

Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και δεν θα μπορούσα να μην έχω βάλει στο πρόγραμμα μερικές αγαπημένες μου συνταγές με όσπρια. Μια από αυτές είναι το ταμπουλέ με φακές και Μακεδονικό Ταχίνι!

Τη νηστεία της Σαρακοστής την αγαπώ. Για εμένα αποτελεί μια ευκαιρία για αποτοξίνωση και έναν καλό λόγο να φτιάξω ιδιαίτερες και νηστίσιμες συνταγές.

Τα όσπρια είναι ο πρωταγωνιστής της περιόδου, είτε σε κυρίως γεύματα είτε σε σαλάτες, ενώ το Μακεδονικό Ταχίνι είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να γίνουν όλα ακόμη πιο απολαυστικά αλλά και ακόμη περισσότερο υγιεινά!

Το ταμπουλέ είναι μια λατρεμένη σαλάτα και μία τέλεια, θρεπτική και χορταστική συνταγή που μπορούμε να τρώμε όλες τις ώρες.

Ίσως αναρωτηθείς γιατί να κάνω το ταμπουλέ με φακές και όχι με πλιγούρι. Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις! Τα συστατικά του ταμπουλέ ταιριάζουν «γάντι» με τις φακές, ενώ με την προσθήκη του dressing από Μακεδονικό Ταχίνι, η γεύση γίνεται απίστευτη!

Σου προτείνω λόγω εποχής να προσθέσεις αντί για ντομάτες, ντοματίνια, φυσικά μπόλικα-μπόλικα φρέσκα μυρωδικά, στο dressing να μην παραλείψεις το πορτοκάλι και να αφήσεις τη σαλάτα, ολοκληρωμένη πια, αρκετή ώρα στο ψυγείο για να μαριναριστεί καλά.

Μέχρι την επόμενη συνταγή,
την αγάπη μου,
Εύα

Ταμπουλέ με φακές και Μακεδονικό Ταχίνι
Συνταγή για ταμπουλέ με φακές και Μακεδονικό Ταχίνι
Κατηγορία Συνταγής: Όσπρια, Υγιεινές συνταγές, Νηστίσιμες συνταγές, Λαχανικά, Σαλάτες, Vegan Συνταγές
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα

250 γρ. φακές, ψιλές
10 ντοματίνια
1 αγγούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
50 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
30ml ελαιόλαδο
20ml ξύδι βαλσαμικό λευκό
1 λεμόνι
1 πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σουσάμι, προαιρετικά

1. Βάζουμε τις φακές να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν σπυρωτές, τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.

2. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα μυρωδικά.

3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις φακές, τα λαχανικά, τα μυρωδικά και αλατίζουμε.

4. Σε ένα μικρότερο μπωλ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το Μακεδονικό Ταχίνι, το ελαιόλαδο, τους χυμούς από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξύδι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

5. Περιχύνουμε τις φακές, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά ή περισσότερο, ώστε να μαριναριστούν, πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το σουσάμι.

-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαύρες φακές
-Τα μυρωδικά τα πλένουμε και στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί
-Στη σαλάτα αυτή ταιριάζει ιδιαίτερα και το κύμινο
Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές με ταχίνι κι εδώ Σαρακοστιανές και νηστίσιμες συνταγές

Υγιεινές νηστίσιμες συνταγές με όσπρια
Σαρακοστιανές-Νηστίσιμες συνταγές
Συνταγές με φακές
Νηστίσιμες συνταγές με ταχίνι
Συνταγές με ταχίνι dressing
Vegan συνταγές με Μακεδονικό ταχίνι
Συνταγές για σαλάτα φακές
Συνταγές για ταμπουλέ με φακές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close