Είναι καλοκαίρι και αυτό “βγαίνει” στα πιάτα μας! Μερικά ολόφρεσκα λαχανικά, τ΄αγαπημένα ζυμαρικά, ένα τέλειο καπνιστό σαλάμι από κοτόπουλο και το ελαφρύ κατίκι συνθέτουν ένα φαγητό μούρλια!
Όταν ζούσα στο πατρικό δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός για το φαγητό της επόμενης ημέρας την καλοκαιρινή περίοδο αφού υπήρχε το περιβόλι μας και στην ουσία μας “καθοδηγούσε” για το τι θα τρώγαμε, τα καλοκαίρια μας λοιπόν ήταν γεμάτα από λαχανικά, ζυμαρικά, ψάρι και κοτόπουλο!
Επίσης θυμάμαι έντονα στην παραλία να τρώμε το “δικό” μας χωριάτικο τόστ με φρεσκοκομμένη ντομάτα που σε συνδυασμό με το σαλάμι και το κασέρι ανάμεσα σε δύο φέτες προζυμένιο ψωμί που ήταν η τελειότητα.
Άλλες φορές τα βράδια μας η μαμά έβγαζε μια μεγάλη πιατέλα με ζυμαρικά που είχε “παντρέψει” με διάφορα καλούδια από το περιβόλι και το υλικό που δεν έλειπε ποτέ ήταν το σαλάμι!
Γι΄αυτό και το σαλάμι είναι ένα από τάγαπημένα μου αλλαντικά και δεν μπορώ να του αντισταθώ, πρόσφατα δοκίμασα τη νέα σειρά αλλαντικών από κοτόπουλο της Πίνδος και συγκεκριμένα το καπνιστό σαλάμι από κοτόπουλο, φυσικά δεν άργησα ν΄ανοίξω το ψυγείο μου και να ετοιμάσω μια μεσογειακή συνταγή με ζυμαρικά, λαχανικά και λίγο κατίκι, που όποιος τη δοκίμασε ζήτησε και δεύτερο πιάτο!
Η Πίνδος με αφορμή αυτή τη νέα σειρά αλλαντικών από κοτόπουλο σε προσκαλεί να ετοιμάσεις κι εσύ ένα πιάτο με αλλαντικά ΠΙΝΔΟΣ που θα είναι η δική σου νόστιμη επιλογή της ημέρας και ένας τυχερός θα κερδίζει κάθε βδομάδα από ένα πλατώ αλλαντικών με προϊόντα αλλαντικών ΠΙΝΔΟΣ.
Κάνεις follow το account τους (kotopoula_pindos) και tag τα kotopoula_pindos με τα hashtags (#nostimiepilogi #pindos) και ίσως είσαι εσύ ο/η τυχερός/ή που θα κερδίσει βδομάδα αυτό το νόστιμο δώρο.
Πάμε για τη νόστιμη συνταγή;
Ταλιατέλες με Καπνιστό Σαλάμι, Κατίκι και Ελιές
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
– 150 gr. πικάντικο σαλάμι από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
– 300 γρ. ταλιατέλες
– 200 γρ. κατίκι
– 10 ντοματίνια
– 10 μαύρες ελιές
– 50 γρ. σέσκουλα
– 30 ml. ελαιόλαδο
– 1 κλωναράκι βασιλικό
– 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Όσο βράζουμε τις ταλιατέλες κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το πικάντικο σαλάμι σε φέτες, αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και το βασιλικό.
[dropcap type=”1″]2[/dropcap]
Μόλις στραγγίσουμε τις ταλιατέλες, όπως είναι ακόμη καυτές, προσθέτουμε τα σέσκουλα με το βασιλικό, το πικάντικο σαλάμι, το ελαιόλαδο, το κατίκι και πιπέρι.
[dropcap type=”1″]3[/dropcap]
Ανακατεύουμε,προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, τη ρίγανη και σερβίρουμε!
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να προσθέσουμε αντί για σέσκουλα σπανάκι
– Οι ταλιατέλες μπορούν να αντικατασταθούν και από άλλα ζυμαρικά