Κολοκυθόσουπα με Γάλα Καρύδας και Τσίλι

3K

Η κολοκυθόσουπα με πορτοκαλί κολοκύθα, γάλα καρύδα και τσίλι είναι μια από τις ωραιότερες σούπες που έχετε γευτεί αλλά και μια πανεύκολη συνταγή για σούπα!

Το γάλα καρύδας, ολοκληρώνει γευστικά την σούπα, εμπλουτίζοντας τόσο την υφή όσο και την γεύση και το τσίλι δίνει την απαραίτητη πικάντικη νότα ενισχύοντας τις γεύσεις!

Κολοκυθόσουπα με Γάλα Καρύδας και Τσίλι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins

Η κολοκυθόσουπα με πορτοκαλί κολοκύθα, γάλα καρύδα και τσίλι είναι μια …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κρύβους.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το τζίντζερ, το καρότο και "σπάμε" την σκελίδα του σκόρδου, αφαιρώντας το πράσινο φύτρο.

  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
    Σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
    Προσθέτουμε την κολοκύθα και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.
    Σωτάρουμε σε 2 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε τα 1500 ml. ζωμού και κρατάμε ζεστό την υπόλοιπη ποσότητα, το μοσχοκάρυδο, το τσίλι και το αλάτι.
    Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά.
    Πολτοποιούμε την σούπα και την μεταφέρουμε σε καθαρή κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε στην σούπα τον υπόλοιπο ζωμό,ζεστό, σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας.
    Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση η σούπα και αποσύρουμε.
  5. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον τσίλι ή κάρυ σε σκόνη!
    Η σούπα αυτή είναι ιδανική για να ανοίξει ενα γεύμα και μπορείτε να την σερβίρετε σε μικρά φλυτζάνια του εσπρέσσο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close