Οι Βοβλοί της Γης (The Roots Project)

5386
0
 Πατάτες
Την Gourmelita την γνωρίζω μερικά χρόνια και πλέον είναι μια από τις καλύτερες φίλες μου! Η Μαριλίτα είναι η “φανταστική” μου φίλη, κάθε τόσο με ξεσηκώνει να βγαίνουμε να δοκιμάζουμε φαγητό σε διάφορα μαγαζιά ή στέκια όπως για παράδειγμα εχθές το βράδυ που με πήγε στον Σύλλογο Αιγυπτιωτών Ελλήνων.
Η Gourmelita είναι η πιο τρανή απόδειξη οτι το καθημερινό φαγητό μπορεί αν είναι γκουρμέ και τι εννοεί η Μαριλίτα γκουρμέ;
Να εμπλουτίζεις απλές συνταγές με κάτι διαφορετικό, ένα υλικό προσιτό που μπορείς να βρεις οπουδήποτε, να αλλάζεις μια κλασική συνταγή με αυτό το κάτι που ίσως δεν είχες σκεφτεί ποτέ, μαγειρεύει λαχταριστές “αμερικάνικες”, ευρωπαϊκές ή ελληνικές συνταγές με τον δικό της μοναδικό τρόπο.
Η Μαριλίτα Χατζηβασιλείου θα μπορούσε να είναι πολλά άλλα πράγματα στην ζωή της όμως επιλέγει καθημερινά να συνεχίζει να μαγειρεύει διαδικτυακά και τον κάνει με τον πιο γλυκό τρόπο, όπως δηλαδή είναι και η ίδια απλή και τόσο γλυκός άνθρωπος!

– Πιστεύεις ότι οι ρίζες είναι μια νέα τάση στην διατροφή;
Οι ρίζες υπήρχαν από την αρχαιότητα στην διατροφή μας. Κάποιες τις καταναλώνουμε σε σταθερή βάση-πατάτες πχ-οπότε δεν θα έλεγα ότι είναι νέα τάση. Μάλλον αρχαία τάση!

– Τι να προσέξει κάποιος αγοράζοντας ρίζες;
Να είναι φρέσκιες: να μην είναι μαλακές, να έχουν ωραίο χρώμα, και να είναι κατά προτίμηση βιολογικές.

– Ποια είναι η ρίζα που θα μπορούσε να σε «εκπροσωπήσει» σαν Food Blogger, πες μου την συνταγή, γιατί να την μαγειρέψει κάποιος;
Η πατάτα φυσικά! Είναι μαγική.  Με ενθουσιάζει το ότι μαγειρεύεται με άπειρους τρόπους, είναι πολύ θρεπτική-κι ο κάθε λαός έχει και την δική του εκδοχή του τέλειου φαγητού με πατάτα.
Προτείνω την απλή και εύκολη συνταγή Πατάτες με Γάλα και Μοσχοκάρυδο!

– Δώσε μου συνταγή ενός άλλου μπλόγκερ, με οποιαδήποτε ρίζα, που θα ήθελες να την έχεις παρουσιάσει στο δικό σου μπλογκ.
Αυτό το κέικ με φρέσκο κουρκουμά, δικό μας γιαούρτι και πορτοκάλι από το blog Strayed From The Table.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.