Οι Βοβλοί της Γης (The Roots Project)

5386
0

Καρότο Mamatsita

H Mamatsita είναι μια μαμά στην τσίτα και την λένε Γωγώ Παπαδιονυσίου!

Καθημερινά θα την βρείς να μαγειρέυει και να φροντίζει blog και παιδιά, παιδιά και blog!
Όταν γνώρισα την Mamatsita ήταν τόσο ενθουσιασμένη με το food blogging και αυτό μου άρεσε!

Η Mamatsita από τότε μέχρι σήμερα “πατάει” γερά τα πόδια της στην γη, με σταθερά βήματα συνεχίζει να μπλογκάρει και να εξελίσσεται από την ημέρα που την γνώρισα, με εντυπωσιάζει όχι τόσο για τις μαγειρικές της ικανότητες (αυτές είναι βέβαιες) όσο για την σοβαρότητα, την συνέπεια, την προσπάθεια να διατηρεί ένα απαιτητικό blog (το Food Blogging είναι απίστευτα απαιτητικό) και ταυτόχρονα να είναι μια καλή μαμά και φίλη!

Η Γωγώ διάλεξε τα καρότα καθώς είναι η αγαπημένη της ρίζα, μας δίνει μερικές πληροφορίες και δύο συνταγές, η μια βασισμένη στα καρότα και η άλλη σε μια ρίζα που αγαπά, τα παντζάρια!

Την Γωγώ θα την βρείς στο blog της Mamatsita όπου μαγειρεύει μαμαδίστικα, καθημερινά!

Facebook Page: Mamatsita
Instagram: Mamatsita


– Πιστεύεις ότι οι ρίζες είναι μια νέα τάση στην διατροφή;
Οι ρίζες, ευτυχώς, υπήρχαν πάντα στη δική μας, ελληνική – μεσογειακή κουζίνα.
Θυμάμαι πόσο εντύπωση μου έκανε στο τραπέζι το κόκκινο χρώμα του παντζαριού και πόσα γέλια κάναμε όταν λέγαμε στη μαμά μου πως δαγκώσαμε τη γλώσσα μας και μάτωσε. Θυμάμαι το μπαμπά μου να καθαρίζει ραπανάκια και να τα πετάει με δύναμη στην λεκάνη με το νερό για να μας καταβρέξουν οι στάλες που πετάγονταν . Ο καιρός πέρασε, εγώ μεγάλωσα, οι ρίζες συνέχιζαν να καλλιεργούνται, οι Έλληνες συνέχιζαν να τις τρώνε και δε νομίζω πως αποτέλεσαν για μας ποτέ αυτό που λέμε “τάση”.  Για τους υπόλοιπους λαούς, τους μη Μεσογειακούς, ίσως και να είναι. Ανακαλύπτοντας όμως κι αυτοί τα θετικά και τα οφέλη των ριζών, σε συνδυασμό με την ανάγκη για μια πιο υγιεινή και θρεπτική διατροφή, αυτή η “τάση” μάλλον ήρθε  για να μείνει.

– Τι να προσέξει κάποιος αγοράζοντας ρίζες;
Όταν διαλέγουμε ρίζες πρέπει να προσέχουμε να μην είναι μαλακές, να μην είναι “σπασμένες”,να έχουν έντονο χρώμα  και το φύλλωμα τους να είναι φρέσκο κι όχι μαραμένο

– Ποια είναι η ρίζα που θα μπορούσε να σε «εκπροσωπήσει» σαν Food Blogger, πες μου την συνταγή, γιατί να την μαγειρέψει κάποιος;
Μία ρίζα που αγαπώ πολύ είναι αυτή του καρότου.
Το καρότο αποτελεί έναν διατροφικό θησαυρό με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, συνδυάζεται σχεδόν με τα πάντα στην μαγειρική. Μαγειρεύεται, βράζεται, ψήνεται, τρώγεται σε σάλτσες, σούπες, πίτες, τάρτες, σαλάτες αλλά τρώγεται και μόνο του ωμό σαν σνακ.
Εγώ το βάζω σχεδόν παντού, ακόμη και στα κέικ μου.

Για να πειστείς δες αυτήν εδώ την συνταγή κέικ με μήλο, καρότο και κράνμπερι.

– Δώσε μου συνταγή ενός άλλου μπλόγκερ (με ελληνικό ή ξένο Food Blog), με οποιαδήποτε ρίζα, που θα ήθελες να την έχεις παρουσιάσει στο δικό σου μπλογκ.
Μια συνταγή που πραγματικά ζήλεψα και θα ήθελα να είχα στο δικό μου blog είναι αυτή της Mama Knows, Θέμιδος Καρδιόλακα με το σοκολατένιο κέικ πατζαριού.

Επόμενη η Captain Cook θα παρουσιάσει το παστινάκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.