Αγαπημένες γεύσεις! Τρούφες με Δαμάσκηνο! Σοκολάτα, δαμάσκηνο και ρούμι, μια μπουκιά πολλές απολαύσεις!
Τρούφες με Δαμάσκηνο Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (15 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 15 mins
Αγαπημένες γεύσεις! Τρούφες με Δαμάσκηνο! Σοκολάτα, δαμάσκηνο και ρούμι, …
Υλικά
- 400 gr. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
- 300 ml. κρέμα γάλακτος
- 15 κομμάτια αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 60 ml. ρούμι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Κακάο
- Σοκολάτα γάλακτος νιφάδες
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει 1-2 βράσεις.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το βούτυρο,το μέλι και το ρούμι. - Σκεπάζουμε, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με σελοφάν για 2-3 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε τρούφες σε μέγεθος κάστανου. - Ακουμπάμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει κοσκινισμένο κακάο.
Κόβουμε τα δαμάσκηνα στην μέση και τα πιέζουμε με τον αντίχειρα. - Βάζουμε μέσα μία τρούφα και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Διατηρούνται εντός και εκτός ψυγείου σε χαμηλή θερμοκρασία.