H Ταραμοσαλάτα για να πετύχει θέλει γουδί και τον υπέροχο λευκό ταραμά, δεν το λέω εγώ αλλά η γιαγιά μου, ε κάτι θα ήξερε!
Όμως πιστέψτε με έχει δίκιο, μπορεί να είναι πολύ κουραστικό αλλά το αποτέλεσμα είναι τέλειο!
By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6-8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 25 mins
H Ταραμοσαλάτα για να πετύχει θέλει γουδί και τον υπέροχο λευκό ταραμά, …
Υλικά
- 1 φλυτζάνι λευκό ταραμά
- 5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 220 ml. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 λεμόνια
Οδηγίες
- Βάζουμε το ψωμί να μουσκέψει και το στίβουμε πολύ καλά!
Σε ένα γουδί βάζουμε τον ταραμά και λίγο λάδι και αρχίζουμε να χτυπάμε.
Προσθέτουμε το ψωμί, το χυμό από το ένα λεμόνι και το λάδι σταδιακά και εναλλάξ, χτυπώντας συνεχώς!
Τρίβουμε το κρεμμύδι σε ψιλό τρίφτη και το προσθέτουμε και αυτό,ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και ομοιόμορφο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο