Ένα πεντανόστιμο γλύκισμα με γάλα και μέλι, ένας ανατολίτικος χαλβάς με προέλευση από τα βάθη από το Λίβανο, με υπέροχο άρωμα και γεύση!
Η παραδοσιακή Λιβανέζικη συνταγή απαιτεί αρκετό βούτυρο, αλλά και ο συνδυασμός με ελαιόλαδο του ταιριάζει εξίσου γευστικά, για μια πιο ελαφριά εκδοχή!
Ανατολίτικος Χαλβάς με Γάλα
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 φόρμα (12-14 Servings)
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
Ένα πεντανόστιμο γλύκισμα με γάλα και μέλι, ένας ανατολίτικος χαλβάς με …
Υλικά
- 400 gr. σιμιγδάλι ψιλό
- 120 ml. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
- 80 gr. βούτυρο
- 500 gr. ζάχαρη
- 1000 ml. γάλα φρέσκο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- Φυστίκι χοντροκομμένο
- Κανέλα
- Μέλι
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη, το γάλα, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις, αποσύρουμε από την φωτιά. - Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να αποκτήσει χρυσό-καφε χρώμα. - Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος στο σιμιγδάλι με μία βαθιά κουτάλα, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχουμε αρκετά, για να μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι θα κοχλάζει.
Ξαναβάζουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει. - Τοποθετούμε σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φυστίκι και κανέλα.
Πεντακόσια κιλά θα γίνουμε!Δεν υπάρχουν αυτές οι γεύσεις!!Απλά μαγικό!!!!!!
😀