Ανατολίτικος χαλβάς με γάλα

10065
0

Ένα πεντανόστιμο γλύκισμα με γάλα και μέλι, ένας ανατολίτικος χαλβάς με προέλευση από τα βάθη από το Λίβανο, με υπέροχο άρωμα και γεύση!

Η παραδοσιακή Λιβανέζικη συνταγή απαιτεί αρκετό βούτυρο, αλλά και ο συνδυασμός με ελαιόλαδο του ταιριάζει εξίσου γευστικά, για μια πιο ελαφριά εκδοχή!

Ανατολίτικος Χαλβάς με Γάλα

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: October 25, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 φόρμα (12-14 Servings)
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins

Ένα πεντανόστιμο γλύκισμα με γάλα και μέλι, ένας ανατολίτικος χαλβάς με …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την ζάχαρη, το γάλα, την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας συχνά.
    Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις, αποσύρουμε από την φωτιά.
  2. Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν.
    Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να αποκτήσει χρυσό-καφε χρώμα.
  3. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος στο σιμιγδάλι με μία βαθιά κουτάλα, σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχουμε αρκετά, για να μην καούμε γιατί το σιμιγδάλι θα κοχλάζει.
    Ξαναβάζουμε τον χαλβά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να πήξει.
  4. Τοποθετούμε σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
    Ξεφορμάρουμε, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο φυστίκι και κανέλα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.