Φοντύ Σοκολάτας
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
To πιο εύκολο γλυκό επιδόρπιο, η διαδικασία θα ενθουσιάσει και η απόλαυση της λιωμένης σοκολάτας θα γίνει παιχνίδι, όπως λένε και οι Ελβετοί »Fondue is good and creates a good mood»!
Υλικά
- 600 gr. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
- 300 ml. κρέμα γάλακτος
- 50 ml. γάλα φρέσκο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- 3-4 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
Οδηγίες
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπαίν μαρί.
Μεταφέρουμε την λιωμένη σοκολάτα στο σκεύος του φοντύ και τοποθετούμε το σκεύος στο καμινέτο. - Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σταδιακά, το μέλι και το κονιάκ.
Χαμηλώνουμε την φωτιά διατηρώντας το φοντύ ζεστό! - Για το σερβίρισμα χρησιμοποιούμε:
Φρούτα, κομμάτια από ψωμί, τσουρέκι, ντόνατς, κρουασάν, παξιμαδάκια, πρέτζελς, κέικ, μπισκότα, κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, Marshmallows, Mαρζιπάν.