Ο φετινός Νοέμβρης και ίσως είναι ο πιο “παγωμένος” μήνας και γι΄αυτό φταίει φυσικά ο κορονοϊός, αρνούμαι να το “βάλω κάτω”, το μόνο που χρειάζεται είναι η τήρηση των κανόνων, καλή διάθεση και τα ρολά κανέλας γεμιστά με μήλο και γλάσο με τυρί κρέμα!

Από προχθές που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα αλλά και με την αύξηση των κρουσμάτων όλα μοιάζουν πιο δύσκολα, διαβάζοντας τα posts των φίλων και γνωστών που συσχετίζονται με την εστίαση ένιωσα απογοήτευση και αβεβαιότητα.

Και μπορεί εγώ να μην πλήττομαι άμεσα επαγγελματικά, όμως είναι και δικό μου πρόβλημα εφόσον αποτελώ μέλος μιας κοινωνίας.

Αποφάσισα οτι λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να στηρίξω.

Κι έτσι όλες αυτές τις φορές που δεν μπορώ να απολαύσω ένα γεύμα έξω θα το παραγγείλω στο σπίτι, έτσι λοιπόν αυτός ο μήνας είναι ο μήνας του delivery και του take away.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν αναιρούν την κανονικότητα και την καθημερινότητά μου, εννοείται δεν γίνεται διαφορετικά, εννοείται πως συνεχίζω να μαγειρεύω και για να πω την αλήθεια ήδη έχω αρχίσει να ετοιμάζω τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές!

Και αυτό μου φτιάχνει τη διάθεση και με γεμίζει χαρά 🙂

Το Σάββατο έβαλα τη μάσκα μου και κατέβηκα στη λαϊκή, εκεί και αν μου έφτιαξε η διάθεση, πάγκοι γεμάτοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά!

Τα μήλα έκαναν “πασαρέλα” και εννοείται πως δεν κρατήθηκα, αγόρασα αρκετά και γύρισα σπίτι για να φτιάξω αυτή τη μηλόπιτα.

Όμως γι΄αλλού ξεκίνησα και αλλού κατέληξα, που; Στα φανταστικά ρολά κανέλας-cinnamon rolls που πραγματικά παιδιά.. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό;

Αν και η απόλυτη αμερικανιά ήταν αυτά τα ρολά με γέμιση από κολοκύθα που είχαμε ψήσει το περσινό Halloween, τα ρολά κανέλας γεμιστά με μήλο και γλάσο τυρί κρέμα ήταν εξίσου ΤΕΛΕΙΑ!

cinnamon rolls recipes
Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Η ζύμη για τα ρολά κανέλας είναι κλασική, αλεύρι-μαγιά-γάλα-βούτυρο-αυγό όμως η σωστή θερμοκρασία των υλικών και το “φούσκωμα” της ζύμης είναι αυτό που θα σου δώσει τα πιο τρυφερά ρολά.

Επίσης η ζύμη αυτή, όπως και στα τσουρέκια, δε θέλει παίδεμα και όταν θα την ανοίξεις θα δεις πως γίνεται πανεύκολα, ακόμη και με την παλάμη του χεριού μας.

Και κατόπιν πάλι υπομονή για να διπλασιαστούν πριν το ψήσιμο.

Η γέμιση με μήλο είναι απλή, μην μπεις στον πειρασμό να “τρίψεις”, το μήλο ψιλό-κοψέ το.

Τα υγρά από το μήλο και η καστανή ζάχαρη θα σου δώσει ένα “σιρόπι”, με αυτό θα περιχύσεις τα ρολά και θα γίνουν αυτό που λέμε sticky.

Μόλις βγάλεις τα ρολά κανέλας από το φούρνο, αστά λίγο και μετά άλειψέ τα με το γλάσο με τυρί κρέμα, το οποίο πρέπει να έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μετά κάτσε, κόψε ένα κομμάτι, απόλαυσε τη χαρά της στιγμής και σκέψου πως όλα θα πάνε καλά!

🤍
Εύα

Χριστουγεννιάτικες συνταγές

Συνταγή για cinnamon rolls – ρολά κανέλας γεμιστά με μήλο και γλάσο τυρί κρέμα

Κατηγορία Συνταγής: Γλυκά με φρούτα, Σνακς – Κεράσματα, Συνταγές για εύκολα γλυκά, Πρωινό – Brunch, Χριστουγεννιάτικες συνταγές, Χριστουγεννιάτικα γλυκά

Χρόνος προετοιμασίας: 80 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα


Υλικά

Για τη ζύμη

350 γρ. αλεύρι δυνατό-για τσουρέκι
5 γρ. μαγιά στιγμής ή 15 μαγιά νωπή
120 γρ. βούτυρο
1 αυγό
120ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

250 γρ. μήλο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1 ξυλάκι κανέλα

Για το γλάσο με τυρί κρέμα

200 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
3 κουταλιές της σούπας γάλα
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, διαλύουμε μέσα τη μαγιά, τη ζάχαρη και αφήνουμε για μερικά λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα -με τη μαγιά- το αυγό, το βούτυρο και το αυγό, ζυμώνουμε για 3′.

Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ τη ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40′.

Η γέμιση με μήλο

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ξυλάκι κανέλας και τη βανίλια, τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια-δύο βράσεις.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, καραμελώνουμε το μήλο για 5′ σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε.

Τα ρολά κανέλας

Ανοίγουμε στον πάγκο μας αντικολλητικό χαρτί περίπου 50εκ. τοποθετούμε επάνω τη ζύμη και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με τα χέρια μας ή με πλάστη.

Επάνω της απλώνουμε το μήλο, στραγγίζοντας με ένα κουτάλι από το “σιρόπι” που έχει βγάλει, το οποίο το κρατάμε στην άκρη.

Τυλίγουμε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8-9 ρολά, τα οποία φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος.

Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί, όπου μπορούμε να έχουμε στρώσει το αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να μη τα “στριμώξουμε” γιατί θα φουσκώσουν.

Περιχύνουμε τα ρολά με το υπόλοιπο σιρόπι και τα αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 20′ να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C Κελσίου και ψήνουμε περίπου για 30.

Το γλάσο με τυρί κρέμα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με σύρμα ή με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και όσο είναι ζεστά τα ρολά κανέλας τα αλείφουμε με την μισή ποσότητα από το γλάσο.

Σερβίρουμε με το υπόλοιπο γλάσο και επιπλέον κανέλα, προαιρετικά.

Χειμωνιάτικα γλυκά με μήλο
Συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά
Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε αντί για μήλο να χρησιμοποιήσουμε αχλάδι
-Στη γέμιση τη μισή ποσότητα καστανής ζάχαρης μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
-Αν δεν έχουμε υγρή βανίλια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανιλλίνη
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο ή θέλουμε μια πιο ελαφριά εκδοχή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή για νηστίσιμα ρολά κανέλας εδώ

Ρολάκια κανέλας συνταγή με μήλο και γλάσο τυρί κρέμα
Cream cheese frosting για cinnamon rolls
Συνταγές με μήλο
Συνταγές για cinnamon rolls
Συνταγές με μήλο για εύκολα γλυκά
Συνταγές για ρολά κανέλας με μήλο
cinnamon rolls
Χριστούγεννα_Ρολά μήλου με γλάσο τυρί κρέμα
Συνταγές για εύκολα γλυκά
Συνταγές για γλυκά ψωμάκια κανέλας με γλάσο τυρί κρέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.