Ψητό Αρνάκι με Ρόδι και Πετιμέζι

1.1K

Καραμελωμένο αρνάκι, σε συνδιασμό με ρόδι, το πετιμέζι και το άρωμα του μανταρινιού μία εκπληκτική συνταγή για το γιορτινό σας τραπέζι!

Ψητό Αρνάκι με Ρόδι και Πετιμέζι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 hrs 0 min
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 3 hrs 0 min
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 11 hrs 30 mins

Καραμελωμένο αρνάκι, σε συνδιασμό με ρόδι, το πετιμέζι και το άρωμα του …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Η προετοιμασία
    Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου στην μέση, βγάζοντας το πράσινο φύτρο.
    Παίρνουμε το μπούτι και του κάνουμε με το μαχαίρι τρύπες, εκεί μέσα βάζουμε το σκόρδο.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος, που θα χωράει το μπούτι, αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας.
    Τοποθετούμε μέσα το μπούτι καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 8 ώρες.
  3. Το ψήσιμο
    Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει.
    Σωτάρουμε το μπούτι να θωρακιστεί καλά και από τις 2 πλευρές.
    Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνάκι. Το πασπαλίζουμε με θυμάρι, με δενδρολίβανο και το μέλι.
    Κλείνουμε το μπούτι σε λαδόκολλα ή γάστρα, μέσα στην οποία βάζουμε τις φλούδες από το μανταρίνι.
    Ψήνουμε για 3-4 ώρες σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Η σάλτσα
    Πολτοποιούμε το κρεμμύδι.
    Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε αλάτι, μπαχάρι τριμμένο και λίγο κύμινο.
    Προσθέτουμε το κονιάκ, το χυμό ροδιού, το πετιμέζι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτα.
    Περιχύνουμε το αρνάκι με την σάλτσα.
    Σερβίρουμε με λαχανικά σωτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close