Μεξικάνικη, Pico de Gallo Salsa
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
H αυθεντική Μεξικάνικη Σάλτσα, που σερβίρεται με tacos και fajitas!
Η πικάντικη, καυτερή γεύση της κάνει τέλεια αντίθεση με την δροσερή και φρέσκια υφή της!
Δοκιμάστε την, είναι πολύ εύκολη στη παρασκευή της, ταιριάζει και με ψητά κρέατα!
Επίσης λέγεται και Salsa Bandera Mexicana, λόγω των 3 χρωμάτων της κόκκινο-πράσινο-λευκό, χρώματα της Μεξικάνικης σημαίας!
Υλικά
- 3 ντομάτες σφιχτές
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- πράσινες πιπεριές χαλαπένος
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
- Κόλιανδρο φρέσκο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Διαλέγουμε μεγάλες και σφιχτές ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους, κρατώντας μόνο τους εξωτερικό μέρος.
Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
Κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες, πολτοποιούμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο. - Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά και σερβίρουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Μεξικανινη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο