Γλυκό κουταλιού κάστανο, ιδιαίτερο και υπέροχο χειμωνιάτικο γλυκό του κουταλιού, αν και χρονοβόρο, κάθε φορά που θα τρώτε θα σκέφτεστε ότι άξιζε τον κόπο!
Ευχαριστώ την κυρία Τζένη για την συνταγή!
Γλυκό Κάστανο
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο, 1000 gr.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Γλυκό κουταλιού κάστανο, ιδιαίτερο και υπέροχο χειμωνιάτικο γλυκό του …
Υλικά
- 1000 gr. κάστανα
- 1000 gr. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- 1 λεμόνι
Οδηγίες
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μεγάλη με αρκετό νερό.
Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα.
Τα βράζουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά.
Βγάζουμε την φλούδα τους και το το εσωτερικό ινώδες φλούδι με προσοχή (διαλύονται εύκολα). - Τα βάζουμε πάλι σε καθαρό νερό και τα βράζουμε ανάλογα με το πόσο σκληρά θέλουμε να είναι στο γλυκό, ελέγχουμε διαρκώς μέχρι να μαλακώσουν ως το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τα ρίχνουμε σε τρυπητό. - Βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό μαζί με την ζάχαρήμας και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Κατόπιν αδειάζουμε τα κάστανα πάλι μέσα στη κατσαρόλα και προσθέτουμε το μισό ξύλο κανέλας.
Εάν θέλουμε να έχει πιο έντονη γεύση κανέλας, προσθέτουμε επιπλέον. - Στίβουμε το λεμόνι, προσθέτουμε την βανίλια και βράζουμε εκ νέου για 15′ λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και την αφήνουμε σκεπασμένη για μία ημέρα.
Κατόπιν βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις. - Κάνουμε το ίδιο πράγμα για τις επόμενες 2 ημέρες, δηλαδή βράζουμε μέχρι να πάρει μία, δύο βράσεις.
Την τελευταία μέρα αυτής της διαδικασίας μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο