Σίγουρα ζαρκάδι δεν θα τύχει να μαγιρέψει κάποιος συχνά, όμως μ’ αυτή την συνταγή, αν τύχει, γίνεται τρυφερό και τέλεια μαγειρεμένο!
Πάραυτα μπορείτε να αξιοποιήσετε την συνταγή και με άλλα κρέατα.
Ζαρκάδι με Mέλι και Oυίσκι
By 6 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 12 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 2 hrs 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 42 mins
Σίγουρα ζαρκάδι δεν θα τύχει να μαγιρέψει κάποιος συχνά, όμως μ' αυτή την …
Υλικά
- > Για το Μαρινάρισμα
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- > Για το Κρέας
- 1000 gr ζαρκάδι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 250 ml. κόκκινο κρασί ημίγλυκο
- 60 ml. ουίσκι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 8-10 κόκκους μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 12 ώρες.
Ανακατεύουμε το μέλι, το ξύδι, τη σόγια, το κορν φλαουρ και λίγο νερό,περιχύνουμε το κρέας και το σκεπάζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το πιπέρι και την κανέλα.
Ρίχνουμε το ουίσκι και το ανάβουμε με ένα σπίρτο (φλαμπέ) προσεκτικά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. - Προσθέτουμε ζεστό νερό, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να δέσει η σάλτσα.
Το σερβίρουμε με λαχανικά σωτέ!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο