Pandolce Genovese, Χριστουγεννιάτικο Ιταλικό Ψωμί

Το Pandolce είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο ψωμί της Γένοβας, κάτι σαν το Ελληνικό Χριστόψωμο! Το έφτιαχναν τα Χριστούγεννα οι Ιταλίδες νοικοκυρές και το πρώτο κομμάτι όταν το έκοβαν το κρατούσαν για να το προσφέρουν στον πρώτο “ζητιάνο” που θα χτυπούσε την πόρτα! Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι υπέροχη!

Χριστόψωμο

Χριστόψωμο, ένα ψωμί το οποίο φτιάχνεται την παραμονή των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη ευλάβεια, η συνταγή είναι πανεύκολη και με σίγουρη επιτυχία!  Στολίζεται με διακοσμητικά σκαλιστά από ζυμάρι και έναν σταυρό, την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο νοικοκύρης έπαιρνε το χριστόψωμο, το σταύρωνε, το έκοβε και το μοίραζε σε όλη την οικογένειά του και σε όσους παρευρίσκονταν …

Speculoos, μπισκότα κανέλας

Tα Speculoos (Σπέκουλος) είναι μπισκότα κανέλας που προέρχοντα από το Βέλγιο αλλά και την Ολλανδία. Τα μπισκότα αυτά, η παράδοση λέει ότι τα έφτιαχναν στις 6 Δεκεμβρίου στην γιορτή του Αγίου Νικολάου και είχαν διάφορες αναπαραστάσεις και μορφές. Τα Speculoos όμως είναι και μπισκότα που μπορούμε να τα φτιάξουμε και τα Χριστούγεννα, ιας και μοιάζουν …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close