Ριζότο με Κόκκινη Πιπεριά
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Ένα απλό και εύγευστο ριζότο, με εντυπωσιακό χρώμα!
Κατάλληλο να συνοδεύσετε το κυρίως πιάτο στο γιορτινό σας τραπέζι ή ακόμη και να το σερβίρετε σκέτο!
Υλικά
- 300 gr. ρύζι αρμπόριο
- 2-3 κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 800 ml. ζωμό λαχανικών ή ζωμό κοτόπουλου
- 100 ml. κρασί λευκό
- ½ κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης
- 50 gr. τυρί παρμεζάνα
- 50 gr. βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι σετσουάν
- Αλάτι
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κόβουμε την πιπεριά σε κύβους.
Ρίχνουμε μέσα στο κρασί τα στίγματα του σαφράν.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. - Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και σωτάρουμε άλλα 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά, να απορροφήσει το ρύζι όλο το κρασί. - Προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά, περίπου 200 ml. κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό, μόλις απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε ξανά, αυτή η διαδικασία γίνεται μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα του ζωμού.
- Κατόπιν χαμηλώνουμε την φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. - Όσο βράζει το ριζότο ανακατεύουμε τακτικά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα λεπτοτριμμένη και σερβίρουμε αμέσως!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο