Κοσώνα – Λαμπρόψωμο – Λαμπροκουλούρα

Η κοσώνα ή το λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού πασχαλινού ψωμιού, που θα συναντήσουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να μοιράζεται στο γιορτινό τραπέζι μετά την Ανάσταση. Η συνταγή για την λαμπροκουλούρα είναι περίπου σαν του ψωμιού και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει από το κοινό ψωμί! Αρχικά …

Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

To απόλυτο φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο γλυκό, Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι!   Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι •Προετοιμασία: 50′ •Έτοιμο σε: 4 ώρες •Ποσότητα: 1000 gr. •Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο   Υλικά 1100 gr. κυδώνια 900 gr. ζάχαρη 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα 1 λεμόνι 80 gr. αμύγδαλα ασπρισμένα Εκτέλεση Συνταγής Πλένουμε τα κυδώνια και τα καθαρίζουμε από την φλούδα τους. Έχουμε γεμίσει μία …

Μαρμελάδα Σύκο

Σύκο, το φρούτο που αποχαιρετά το καλοκάιρι και υποδέχεται το φθινόπωρο! Η μαρμελάδα σύκο είναι απίθανη όχι μόνο για τα πρωινά αλλά και για να συνοδεύσει πλατώ με τυριά και αλλαντικά.

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close