Εύκολη Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο

Μια υπέροχη συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο, με τρυφερό σπανάκι, φτιάχνεται σε μεγάλο ταψί λεπτή και τραγανιστή! Η σπανακόπιτα αυτή μοιάζει με την μουσούντα θα έλεγα, αλλά όχι, η παραδοσιακή μουσούντα που μου έμαθε η μαμά φτιάχνεται με πιο πολλά αρωματικά χόρτα και σταρένιο αλεύρι, αυτή εδώ η εύκολη σπανακόπιτα είναι πιο λιτή σε …

Χουνκιάρ Μπεγιεντί, Κρέας Κοκκινιστό με Πουρέ Μελιτζάνας

Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το Χουνκιάρ Μπεγιεντί! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως “αρέσει στον σουλτάνο” όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή… μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα του παλατιού του Μουράτ! To φαγητό αυτό παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων με ελάχιστες …

Παραδοσιακή βασιλόπιτα με φέτα και ξηρούς καρπούς

Μια παραδοσιακή βασιλόπιτα της Ελληνικής Κουζίνας με γλυκιά γέμιση από ξηρούς καρπούς και φέτα, σίγουρα μοιάζει περίεργη αλλά είναι υπέροχη! Συνήθως στην Θεσσαλία η βασιλόπιτα είχε την μορφή πίτας και μάλιστα αλμυρής, λόγω της παραγωγής τυριού της περιοχής! Βέβαια κατά τόπους υπήρχε και η προσθήκη του γλυκού στοιχείου, όπως η Βασιλόπιτα από την περιοχή της …

Σπανάκι Γκρατέν με Λαδοτύρι και Τραχανά

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπανάκι ογκρατέν! Η προσθήκη του τραχανά αλλά και το λαδοτύρι Μυτιλήνης του δένει υπέροχα τα υλικά και είναι πολύ ελαφριά εκδοχή καθώς δεν περιέχει καθόλου κρέμα γάλακτος. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close