Ζεστή Σαλάτα με Σπανάκι, Ρόκα, Μανταρίνι και Φορμαέλα
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Μια υπέροχη ζεστή σαλάτα με ένα από τα νοστιμότερα τυριά για σαγανάκι, την Π.Ο.Π. φορμαέλα Αράχωβας!
Το σουσάμι και το μανταρίνι δίνουν ξεχωριστή γεύση στην σαλάτα!
Επιλέξτε το dressing λεμονιού για πιό όξινο αποτέλεσμα ή το dressing μελιού για γλυκόξινη γεύση και τα δύο ταιριάζουν απόλυτα!
Υλικά
- > Για την Σαλάτα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 6 φύλλα σπανάκι
- 6 μανιτάρια champignon
- 2 φέτες τυρί φορμαέλα
- > Για το Ντρέσινγκ
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- ½ κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρίνι
Οδηγίες
- H σαλάτα
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. - Καθαρίζουμε τα μανταρίνια από την εξωτερική μεμβράνη.
Πλένουμε καλά το σπανάκι και την ρόκα.
Χοντροκόβουμε με τα χέρια μας τα λαχανικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. - Βουτάμε την φορμαέλα σε νερό και κατόπιν πασπαλίζουμε με αλεύρι τις φέτες τις φορμαέλας.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να χρυσίσει το τυρί. - Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μανταρίνια και την φορμαέλα σε μικρά κομμάτια.
Περιχύνουμε με το dressing της επιλογής μας, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε. - Το ντρέσινγκ
Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το μέλι, ελαφρά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρει κρεμώδη μορφή.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο