Cheesecake με Τυρί Καμαμπέρ και Ρόδι

1.7K

Ένα καταπληκτικό cheesecake φούρνου με τυρί καμαμπέρ και ρόδι! Υπέροχη γεύση και γιορτινή εμφάνιση!
Το τυρί καμαμπέρ προσδίδει διακριτικά στην κρέμα τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και δίνει πολύ ωραία υφή στην κρέμα!
Το ότι δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό και “βαρύ” το κάνει ιδανικό για να το προσφέρετε στο εορταστικό τραπέζι!

Cheesecake με Τυρί Καμαμπέρ και Ρόδι Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 19 Δεκεμβρίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 0 min

Ένα καταπληκτικό cheesecake φούρνου με τυρί καμαμπέρ και ρόδι! Υπέροχη γεύση …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία της Sour Cream:
    Aνακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για 4 ώρες εκτός ψυγείου, να πήξει.
  2. Για την βάση του Cheesecake:
    Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείο για 1 ώρα.
    Στο multi αλέθουμε τα μπισκότα και κατόπιν προσθέτουμε την ζάχαρη και το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε μια φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι, στην οποία στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου.
    Απλώνουμε τα θρυμματισμένο μπισκότο, δημιουργώντας μια λεπτή στρώση, όπου πιέζουμε καλά ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
    Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
    Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το καμαμπέρ στο μείγμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το τυρί στο υπόλοιπο μείγμα και να ενσωματωθεί εντελώς.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το αλάτι και την βανίλια.
    Τέλος προσθέτουμε 50 ml. από την sour cream, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
    Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και τοποθετούμε στο φούρνο, όπου ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170°C Κελσίου και αφού χαμηλώσουμε την θερμοκρασία στους 120°C Κελσίου, ψήνουμε άλλα 30 λεπτά.
  7. Αφήνουμε το cheesecake, χωρίς να το κουνήσουμε, 30 λεπτά να κρυώσει.
    Σε ένα μπωλ χτυπάμε για 1 λεπτό την sour cream με την άχνη.
    Απλώνουμε την sour cream στο ψημένο cheesecake και ψήνουμε πάλι, στους 170°C Κελσίου για 10 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να έρθει το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου και αφού σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη την φόρμα, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  9. Για το ζελέ ρόδι:
    Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό από το ρόδι, την αρμπαρόριζα και την ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια βράση, ρίχνουμε τα φύλλα της ζελατίνης που έχουμε στίψει καλά και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  10. Αφήνουμε να έρθει το ζελέ σε θερμοκρασία δωματίου και το προσθέτουμε στο cheesecake.
    Καλύπτουμε και πάλι με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ και ξεφορμάρουμε.
  11. Πριν σερβίρουμε το cheesecake to αφήνουμε 5 λεπτά εκτός ψυγείου!

Join the Conversation

  1. Πολύ ωραίο Eύα και ιδιαίτερο cheesecake με το καμαμπέρ.

    Με το ζελέ ροδιού εξαιρετικό για το γιορτινό τραπέζι.

    φιλιά

  2. Πολύ ωραίο Eύα και ιδιαίτερο cheesecake με το καμαμπέρ.

    Με το ζελέ ροδιού εξαιρετικό για το γιορτινό τραπέζι.

    φιλιά

  3. Παντελής says:

    Ξέχασες να αναφέρεις το βούτυρο στα υλικά. Συνήθως στο τσηζκεηκ είναι το μισό από τα μπισκότα οπότε εδώ θα βάλω 100γ.

    1. Παντελή καλησπέρα! Είναι 80 gr. οπότε μια χαρά το σκέφτηκες! Ευχαριστώ, μόλις πρόσθεσα την ποσότητα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close