Far Breton, Γλυκό με Δαμάσκηνα
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6-8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Ένα υπέροχο, εύκολο γλυκό και με απλά υλικά, από την παραδοσιακή Γαλλική Κουζίνα και συγκεκριμένα από την Βρετάνη!
Το Far Breton ή Far Aux Pruneaux είναι κάτι ανάμεσα στο κλαφουτί και την πουτίγκα, με βάση γάλα και το αλεύρι, στην Βρετάνη η λέξη Far σημαίνει αλεύρι, απ' όπου και πήρε το όνομά του!
Υλικά
- 500 ml. γάλα
- 150 gr. ζάχαρη
- 180 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 15 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C Κελσίου.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, περίπου 35 εκατοστών. - Ζεσταίνουμε το γάλα, μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ένα μπώλ, ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι, πολύ καλά με σύρμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους. - Κόβουμε τα δαμάσκηνα στην μέση και τα απλώνουμε στο πυρέξ.
Περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200° C Κελσίου.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο πεντανόστιμο, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα, προαιρετικά!
μπορουμε να βαλουμε και φρεσκα δαμασκηνα?
Αν θέλετε ναι, όμως με τα αποξηραμένα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα και πιο “σωστό”!
Καλή επιτυχία!
Ε.