Far Breton, Γλυκό με Δαμάσκηνα

391

Far Breton, Γλυκό με Δαμάσκηνα

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6-8 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 35 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins

Ένα υπέροχο, εύκολο γλυκό και με απλά υλικά, από την παραδοσιακή Γαλλική Κουζίνα και συγκεκριμένα από την Βρετάνη!
Το Far Breton ή Far Aux Pruneaux είναι κάτι ανάμεσα στο κλαφουτί και την πουτίγκα, με βάση γάλα και το αλεύρι, στην Βρετάνη η λέξη Far σημαίνει αλεύρι, απ' όπου και πήρε το όνομά του!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C Κελσίου.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, περίπου 35 εκατοστών.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα, μέχρι να πάρει μια βράση.
    Σε ένα μπώλ, ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι, πολύ καλά με σύρμα.
    Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα, χωρίς σβόλους.
  3. Κόβουμε τα δαμάσκηνα στην μέση και τα απλώνουμε στο πυρέξ.
    Περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
    Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200° C Κελσίου.
    Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο πεντανόστιμο, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα, προαιρετικά!

Join the Conversation

  1. Αναστασία says:

    μπορουμε να βαλουμε και φρεσκα δαμασκηνα?

    1. Αν θέλετε ναι, όμως με τα αποξηραμένα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα και πιο “σωστό”!

      Καλή επιτυχία!
      Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close