Τηγανητό Λουκάνικο με Σταφύλι
By 24 Σεπτεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Το εποχιακό σταφύλι συνδυάζεται με το λουκάνικο σε έναν αλλιώτικο συνδυασμό Φθινοπωρινών γεύσεων!
Υλικά
- 500 gr. λουκάνικο χωριάτικο πικάντικο
- 250 gr. σταφύλι πράσινο
- 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- 250 ml. κρασί ημίγλυκο
- 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Κόκκους μαύρο πιπέρι
- Εστραγκόν
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Τεμαχίζουμε το λουκάνικο σε μέτρια κομμάτια.
Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε ελαιόλαδο όπου προσθέτουμε και μερικούς κόκκους πιπέρι, ολόκληρους.
- Μόλις το λουκάνικο είναι έτοιμο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το πετιμέζι, το εστραγκόν, αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι. - Προσθέτουμε τα σταφύλια και τις σταφίδες, σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, αφού κόψουμε το λουκάνικο σε μικρότερες φέτες.