Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά, φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες!
Το γιαούρτι δίνει μία ξεχωριστή δροσερή γευστική πινελιά σ΄αυτή την υπέροχη μακαρονάδα με τα παιχνιδιάρικα φιογκάκια.
Και βέβαια εξισορροπεί τις δυνατές γεύσεις από τις αντζούγιες και τις ελιές κάνοντάς την μια μακαρονάδα ιδανική για όλους!
Φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες Recipe
By 31 Ιουλίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά, φιογκάκια με ελιές και …
Υλικά
- 500 gr. Farfalle
- 10 μαύρες ελιές
- 6 φιλέτα αντζούγιας
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 2 κλωναράκια μάραθο φρέσκο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Κόκκινο πιπέρι
- 2 αγγουράκια τουρσί
Οδηγίες
- Βράζουμε της φαρφάλες al dente και τις κρατάμε ζεστές.
Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. - Στο multi πολτοποιούμε τις αντζούγιες και τις ελιές, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. - Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την πιπεριά και τον πολτό αντζούγιας-ελιάς.
Σωτάρουμε 1' λεπτό, προσθέτουμε τον πελτέ και το υγρό από τα ζυμαρικά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. - Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τις φαρφάλες.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το οποίο πολτοποιούμε, αφού αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.
Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το γιαούρτι, μερικές φέτες από αγγουράκια τουρσί και κόκκινο πιπέρι.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Μεσογειακή
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχαριο
Με τέτοιο τίτλο με έφερες τρεχάτη εδώ. Τυπώνεται επί τόπου και πάει γιά δοκιμή το Σαββατοκύριακο. Ευχαριστώ! Καλό μας μήνα.
Kαλημέρα! Καλό μήνα Mery! Ευχαριστώ για τα καλά σου λογια, είναι πολύ νόστιμη συνταγούλα!