Φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες

135

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά,  φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες!

Το γιαούρτι δίνει μία ξεχωριστή δροσερή γευστική πινελιά σ΄αυτή την υπέροχη μακαρονάδα με τα παιχνιδιάρικα φιογκάκια.

Και βέβαια εξισορροπεί τις δυνατές γεύσεις από τις αντζούγιες και τις ελιές κάνοντάς την μια μακαρονάδα ιδανική για όλους!

Φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 31 Ιουλίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά,  φιογκάκια με ελιές και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βράζουμε της φαρφάλες al dente και τις κρατάμε ζεστές.
    Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
  2. Στο multi πολτοποιούμε τις αντζούγιες και τις ελιές, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε την πιπεριά και τον πολτό αντζούγιας-ελιάς.
    Σωτάρουμε 1' λεπτό, προσθέτουμε τον πελτέ και το υγρό από τα ζυμαρικά.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τις φαρφάλες.
    Ανακατεύουμε ελαφρά.
    Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το οποίο πολτοποιούμε, αφού αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.
    Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το γιαούρτι, μερικές φέτες από αγγουράκια τουρσί και κόκκινο πιπέρι.

Join the Conversation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close