Φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες

4885
3

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά,  φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες!

Το γιαούρτι δίνει μία ξεχωριστή δροσερή γευστική πινελιά σ΄αυτή την υπέροχη μακαρονάδα με τα παιχνιδιάρικα φιογκάκια.

Και βέβαια εξισορροπεί τις δυνατές γεύσεις από τις αντζούγιες και τις ελιές κάνοντάς την μια μακαρονάδα ιδανική για όλους!

Φιογκάκια με ελιές και αντζούγιες Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: July 31, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά,  φιογκάκια με ελιές και …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βράζουμε της φαρφάλες al dente και τις κρατάμε ζεστές.
    Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
  2. Στο multi πολτοποιούμε τις αντζούγιες και τις ελιές, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο.
    Προσθέτουμε την πιπεριά και τον πολτό αντζούγιας-ελιάς.
    Σωτάρουμε 1' λεπτό, προσθέτουμε τον πελτέ και το υγρό από τα ζυμαρικά.
    Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τις φαρφάλες.
    Ανακατεύουμε ελαφρά.
    Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το οποίο πολτοποιούμε, αφού αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.
    Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το γιαούρτι, μερικές φέτες από αγγουράκια τουρσί και κόκκινο πιπέρι.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.