Cupcakes με Λικέρ Αμαρέτο και Γλάσο Λεμόνι
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 12 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 18-20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 26 mins
Αmaretto Shower, in a Cupcake!
Ο τέλειος συνδιασμός του γλυκού αμαρέτο και του αρωματικού λεμονιού, ενώνονται στο πιο απλό και εύκολο γλυκό!
Υλικά
- > Για τα Cupcakes
- 130 gr. αλεύρι φαρίνα
- 30 gr. κόρν φλάουρ
- 75 gr. βούτυρο
- 100 gr. ζάχαρη
- 150 gr. κόντιτα
- 100 ml. γάλα φρέσκο
- 50 ml. λικέρ αμαρέτο
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- κουταλιά της σούπας αλεύρι
- Για το Γλάσο Λεμόνι
- 120 gr. ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
- Τα Cupcakes
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι να λιώσει, αλλά όχι να κάψει.
Σε ένα μπώλ βάζουμε την ζάχαρη, τα 130 gr. αλεύρι κοσκινισμένο, το κορν φλάουρ, το baking powder, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό ελαφρά χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
Προσθέτουμε το αμαρέτο και τέλος το βούτυρο. - Πασπαλίζουμε τα κόντιτα με την 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, τα προσθέτουμε στην ζύμη και ανακατεύουμε.
Αφού ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα, το μοιράζουμε σε 12 χάρτινες θήκες ή φόρμα για cupcakes, γεμίζοντας κατά 3/4. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18 περίπου λεπτά, στους 170° C Κελσίου.
Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν πολύ καλά και τα γλασάρουμε. - Το γλάσο λεμόνι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη κρέμα.