Γλυκά μοσχομυριστά κολοκυθοπιτάκια τυλιγμένα σε ρολό, τορτοκάλι και η κολοκύθα όταν συνδυαστούν έχουν τέλειο αποτέλεσμα!
Κολοκυθοπιτάκια Γλυκά με Κουκουνάρι και Πορτοκάλι Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (40 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15-18 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Γλυκά μοσχομυριστά κολοκυθοπιτάκια τυλιγμένα σε ρολό, τορτοκάλι και η …
Υλικά
- 500 gr. φύλλο κρούστας
- 1000 gr. κολοκύθα
- 200 gr. ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 150 ml. χυμό πορτοκάλι
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- Σταφίδες
- Καρύδια
- Ελαιόλαδο
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Οδηγίες
- Βάζουμε την κολοκύθα με τον χυμό του πορτοκαλιού να βράσει.
Μόλις βγάλει τα υγρά της και μαλακώσει την βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει. - Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό της κολοκύθας,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκαλιού,την κανέλα, την βανίλια, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βράζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε όσες σταφίδες και καρύδια θέλουμε!
- Παίρνουμε το φύλλο και το απλώνουμε,δίπλα μας έχουμε μία βρεγμένη πετσέτα για να το σκεπάσουμε να μην μας ξεραθεί.
- Με την ροδέλα χαράσουμε ένα σταυρό στα φύλλα και τα κόβουμε σε τέσσερα ισομεγέθη κομμάτια και σκεπάζουμε με την πετσέτα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι και απλώνουμε μία κουταλιά γέμιση κατά μήκος στην κάτω πλευρά. - Τυλίγουμε δύο φορές σε ρολό,διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
Κλείνουμε το ρολάκι και βρέχουμε ελαφρά την άκρη με λίγο νερό με την βοήθεια ενός πινέλου. - Τοποθετούμε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί.
Παιρνάμε τα ρολάκια ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν.
Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Χριστός Ανέστη……την έκανα χθες και σήμερα δεν υπάρχει..
Ο χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα δίνει μια φρεσκάδα,μια δροσιά στην κολοκύθα και αναδεικνύει την γεύση της
Σας ευχαριστω 🙂