Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού Παντζάρι, η γεύση του υπέροχη όπως το χρώμα του!
Ταιριάζει απόλυτα με παγωτά, γιαούρτι, σε κέικ και cheesecake!
Γλυκό Κουταλιού Παντζάρι Recipe
By 9 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού Παντζάρι, η γεύση του …
Υλικά
- 2000 gr. βολβούς παντζαριών
- 1500 gr. ζάχαρη
- 1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 100 gr. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια.
Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό μέρος.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να σκεπάστούν και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλυτζάνι ααπό το νερό που βράσαμε τα παντζάρια.
Βάζουμε τα παντζάρια σε μία λεκάνη με αρκετό κρύο νερό. - Σουρώνουμε το παντζάρι.
Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ½ ακόμη φλυτζάνι νερό, την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 1 φλούδα από το λεμόνι. - Βράζουμε το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το παντζάρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. - Αποσύρουμε από την φωτιά, αφαιρούμε την φλούδα, προσθέτουμε τον χυμό, και την βανίλια.
Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο