Caprice με Κρέμα Κάστανο και Καραμέλα, Ένα γευστικό, υπέροχο γλύκισμα με σάλτσα καραμέλας και κρέμα κάστανο!
Caprice με Κρέμα Κάστανο και Καραμέλα Recipe

By 16 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 50 mins
Υλικά
- 1 μεγάλο κουτί γκοφρέτες caprice
- > Για την Κρέμα Κάστανο
- 350 ml. κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κάστανο
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- > Για την Καραμέλα
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 6 κουταλιές της σούπας νερό
- 130 ml. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Η κρέμα κάστανο
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να σφίξει σαν σαντιγύ. - Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της μαρμελάδας κάστανο που την ενσωματώνουμε με σπάτουλα.
Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. - H σάλτσα καραμέλας
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να κάνουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά στην φωτιά, να λιώσουν τυχόν κομμάτια της καραμέλας και αφήνουμε να κρυώσει καλά! - Η συναρμολόγηση
Σε ένα τσέρκι, το οποίο τοποθετούμε σε πιατέλα ή εναλλακτικά σε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ κάνουμε μία στρώση από τα caprice.
Προσθέτουμε την κρέμα κάστανο.
Κόβουμε τα caprice σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στην κρέμα κάθετα.
Περιχύνουμε με την σάλτσα καραμέλας και βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει.