Τραγανό χειροποίητο φύλλο και υπέροχη γέμιση με αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά υλικά, Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς!
Πίτα με Ανθότυρο, Λιαστή Ντομάτα και Πάστα Ελιάς Recipe
By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (12-14 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45-50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 45 mins
Τραγανό χειροποίητο φύλλο και υπέροχη γέμιση με αγαπημένα ελληνικά …
Υλικά
- > Για τo Χειροποίητο Φύλλο
- 4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1¾ φλυτζάνια νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- Αλάτι
- > Για την Γέμιση
- 200 gr. τυρί φέτα
- 300 gr. τυρί ανθότυρο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 ντομάτα
- 5-6 λιαστές ντομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ελιάς
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- H γέμιση
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Τρίββουμε με το χέρι μας τα τυριά.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τις λιαστές ντομάτες.
Ανακατεύομε όλα τα υλικά μαζι. Και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. - Το χειροποίητο φύλλο
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ξύδι, το λάδι, μια κουταλιά κοφτή αλάτι και το νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη σε ισόποσες μπάλες.
Ανοίγουμε 7 χοντρά φύλλα. - Η πίτα
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα τέσσερα φύλλα, τα οποία τα λαδώνουμε κάθε φορά σε όλη τους την επιφάνεια με πινέλο.
Προσθέτουμε όλη την γέμιση.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφουμε με το ελαιόλαδο κάθε φορά.
Κλείνουμε τις άκρες. - Χαράσουμε με ένα μαχαιράκι την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια τετράγωνα.
Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, χωρίς αέρα μέχρι να χρυσοροδίσει η επιφάνεια!
Μόλις βγεί από τον φούρνο την ραντίζετε με λίγο νερό.