Τάρτα με Σπαράγγια και Λαδοτύρι Μυτιλήνης! Αυτή η τάρτα δεν είναι μόνο πεντανόστιμη είναι και τόσο εύκολη που θα την απολαύσετε σε μόλις 30 λεπτά!
Τάρτα με Σπαράγγια και Λαδοτύρι Μυτιλήνης Recipe
By 29 Μαΐου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 τάρτα (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Τάρτα με Σπαράγγια και Λαδοτύρι Μυτιλήνης! Αυτή η τάρτα δεν είναι μόνο …
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 10 σπαράγγια
- 250 gr. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
- 1 αυγό
- 60 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι πράσινο
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας μέσα σε μια ταρτιέρα ή σε λαδόκολλα.
Διπλώνουμε την άκρη της και με ένα πηρούνι κάνουμε τρύπες, στην επιφάνειά της.
Αλείφουμε το φύλλο με το βούτυρο.
Ψήνουμε την τάρτα για 15 λεπτά στη λειτουργία του αερόθερμου. - Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε 250 gr. .λαδοτύρι, την μουστάρδα, το αυγό, την κρέμα και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. - Βγάζουμε την σφολιάτα από τον φούρνο και απλώνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, πάνω στην μισοψημένη τάρτα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και ακουμπάμε επάνω στην γέμιση τα σπαράγγια.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε την τάρτα στους 180°C Κελσίου, για 15 λεπτά.
Σερβίρεται ιδανικά ζεστή!
Πραγματικά υπέροχη! Αξίζει να την δοκιμάσουμε σίγουρα!