Πικάντικη σούπα με τορτελίνι, μασκαρπόνε, μανιτάρια και σπανάκι

3260
0

Πιθανά έχεις στο μυαλό σου τα τορτελίνι-α συνυφασμένα με κρέμα γάλακτος και τυριά, ξέχνα όποια συνταγή ξέρεις, απλά δοκίμασε την πικάντικη σούπα με τορτελίνι, μασκαρπόνε, μανιτάρια και σπανάκι!

Πρόσφατα βρέθηκα στη Νάπολη, στη Μέκκα των ζυμαρικών, που αν είσαι pasta lover πραγματικά δε ξέρεις τί θα πρωτοφάς και σου “ορκίζομαι” έφαγα όσα περισσότερα μπορούσα!

Ένα από τα πιάτα που δοκίμασα ήταν τα τορτελίνι σαν σούπα σε φανταστικό ζωμό, το πιο απλό αλλά εξαιρετικά νόστιμο πιάτο του κόσμου και τα tortellini rosa που μου θύμησαν αρκετά τη σούπα αυτή.

Εκεί τα μαγειρεύουν, περίπου έτσι, αλλά αντί για μανιτάρια χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό ιταλικό λουκάνικο.

Τα συγκεκριμένα ζυμαρικά είναι από τα πιο αγαπημένα των Ιταλών γιατί είναι από τα πιο παραδοσιακά τους.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο Massimo Bottura τα θεωρεί τόσο σημαντικά για την ιταλική κουζίνα-κουλτούρα.

Τα επέλεξε για το φιλανθρωπικό project που “τρέχει”, και σε αυτό εκπαιδεύει παιδιά με αυτισμό ώστε να τα φτιάχνουν με τον παραδοσιακό τρόπο τορτελίνι.

Τα τορτελίνια, όπως τα λέει, τα φτιάχναμε με τον μπαμπά με τη θεϊκή του κόκκινη σάλτσα, τα καλοκαίρια η μαμά μου δούλευε στην κατασκήνωση και με τον μπαμπά μαγειρεύαμε ό,τι πιο απίθανο..

Και βλέπεις, στην επαρχία αργήσαμε λιγουλάκι να τα μάθουμε! Θυμάμαι τόσο έντονα τη στιγμή που τα είδα στο πιάτο μου πρώτη φορά μου φαινόντουσαν τόσο περίεργα.

Αν και αυτό που πάντα θυμάμαι περισσότερο είναι πόσο τέλεια και σωστά τα μαγείρευε.

Τα “μέλωνε” με τη σάλτσα και εμείς πέφταμε με τα “μούτρα”, από τότε τα τορτελίνι με τυριά MISKO ήταν και είναι τα αγαπημένα μου!

Όπως κατάλαβες τα αγαπώ από μικρή, και αν μαγειρευτούν σωστά είναι εξαίσια γι΄αυτό και κατά καιρούς έχω δοκιμάσει πάρα πολλές συνταγές.

Τη σούπα με τορτελίνι, που την είχα καιρό κατά νου, μπορώ πλέον με βεβαιότητα να πω οτι είναι ό,τι πιο υπέροχο έχω φάει τον τελευταίο καιρό, με ζυμαρικά και χωρίς.

Το πιο τέλειο comfort food με μια ιδιαίτερη νοστιμιά από τα μανιτάρια, το κρεμώδες μασκαρπόνε και το υπέροχο ισπανικό καυτερό κόκκινο πιπέρι.

Το σπανάκι μπορεί να σου μοιάζει λίγο “ασύνδετο” αλλά μη το παραλείψεις, όπως και τη μουστάρδα με αλεσμένο σιναπόσπορο, είπαμε η σούπα είναι πικάντικη!

Απολαμβάνω τη σούπα και ταυτίζομαι με την επική ατάκα του F. Fellini: “Life is a combination of magic and pasta”

Μέχρι τις επόμενες συνταγές, την αγάπη μου,
Εύα <3

Εύκολες συνταγές με τορτελίνι και μασκαρπόνε
Συνταγή για πικάντικη σούπα με τορτελίνι

Κατηγορία Συνταγής: Ζυμαρικά, λαχανικά, Ιταλική Κουζίνα, σούπες, comfort food
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Μαγειρέματος: 30′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Ποσότητα: 4-5


Υλικά

250 γρ. τορτελίνι με τυριά MISKO
150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
1 πράσο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1½ κουταλάκια του γλυκού τοματοπελτέ
1½ κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
150 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
50 γρ. βούτυρο
1400 ml ζωμό κρέατος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άλάτι

Για το σερβίρισμα
Τρυφερά φύλλα σπανάκι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ενώ κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με το βούτυρο, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 3-4′, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για μερικά λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε την πάπρικα, τον τοματοπελτέ, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τον καυτό ζωμό.

Και τέλος προσθέτουμε τα τορτελίνι και βράζουμε για 12′, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά.

Ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας προσεκτικά, το μασκαρπόνε στη σούπα και σερβίρουμε με τρυφερά φύλλα σπανάκι.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Χρησιμοποιύμε τα μανιτάρια που μας αρέσουν
– Εκτός από μασκαρπόνε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο τυρί κρέμα μας αρέσει
– Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σούπα με λουκάνικο και μπέικον
-Αν θες περισσότερες ιδέες με ζυμαρικά μπορείς να δεις εδώ

Συνταγές με ζυμαρικά τορτελίνια και μασκαρπόνε

Συνταγές με μανιτάρια σούπα

Συνταγή για σούπες με ζυμαρικά

Συνταγές ζυμαρικά misko

Σούπα με τορτελίνια και μανιτάρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.