Pasta all’ Aglio e Olio ή Πάστα Αλ Όλιο!
Σκορδάκι και ελαιόλαδο, απλά συστατικά σε ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο για όλους!
Ζυμαρικά Αλ Όλιο (Aglio E Olio) Recipe
By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 4-5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 14 mins
Pasta all' Aglio e Olio ή Πάστα Αλ Όλιο! Σκορδάκι και ελαιόλαδο, απλά συστατικά σε …
Υλικά
- 500 gr ζυμαρικά σπαγγέτι, λαζανάκι ή ό,τι σας αρέσει
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο τριμμένο
- 125 ml. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- Μαϊντανό
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα κρατάμε ζεστή.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε τις πιπεριές, το πιπέρι και το σκόρδο.
Σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με προσοχή να μην μαυρίσει!
Περιχύνουμε την πάστα με το καυτό λάδι και με μαϊντανό.
Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε!