Χτένι Μοσχαριού με Μελιτζάνες και Μανούρι
By 23 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 hr 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 0 min
Ένα γευστικότατο πιάτο που θα το λατρέψετε! Τα υλικά συνδιάζονται άψογα!
Υλικά
- > Για το Μοσχαράκι
- 1000 gr. μοσχαράκι χτένι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
- 1 φλυτζάνι χυμό ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Μοσχοκάρυδο
- Πιπέρι καγιέν
- Αλάτι
- Επίσης θα Χρειαστείτε
- 500 gr. μελιτζάνες
- 300 gr. τυρί μανούρι
- Μαϊντανό
Οδηγίες
- Tο μοσχαράκι
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Σωτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα το μοσχάρι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. - Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας, το μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, αλάτι και λίγο νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να βράσει το κρέας. - Oι μελιτζάνες
Κόβουμε σε μέτριες φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε κανονικά σε ελαιόλαδο.
Τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί να «τραβήξει» το περιττό ελαιόλαδο. - Η ολοκλήρωση
Το φαγητό αυτό γίνεται με δύο τρόπους, είτε σε πλατιά κατσαρόλα-βαθύ τηγάνι, είτε στον φούρνο και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία είναι η ίδια.
Τοποθετούμε σε μια στρώση το μοσχάρι, άν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή αραιώστε την με λίγο νερό, προσθέτουμε από πάνω τις μελιτζάνες και τέλος το μανούρι σε φέτες.
Ρίχνουμε μερικές κουταλιές χυμό ντομάτας και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. - Ψήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά άν το κάνετε σε κατσαρόλα και στους 180°C στον φούρνο, χωρίς να το ανακατεύουμε και σερβίρουμε όσο ειναι ζεστό!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο