Σπαγγέτι Πουτανέσκα
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4-5 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Η πανεύκολη, πικάντικη σάλτσα με το σκανδαλιάρικο όνομα είναι απλά πεντανόστιμη με τέλεια μεσογεική γεύση!
Υλικά
- 500 gr. σπαγγέτι
- 500 gr. ντομάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 αντζούγιες
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 20 πράσινες ελιές
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φρέσκια ρίγανη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, al dente και τα κρατάμε ζεστά.
- Η σάλτσα
Βουτάμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και πολτοποιούμε τις αντζούγιες.
Κόβουμε τις ελιές σε φέτες. - Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα μαζί με τις αντζούγιες.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, την πιπεριά τσίλι, την ζάχαρη, το πιπέρι και λίγο αλάτι. - Μόλις πάρει 1-2 βράσεις η σάλτσα, προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
- Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη!
Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με παρμεζάνα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο
Τέλεια!
Κλασική και αγαπημένη!!!