Ναι το δοκιμάσαμε είναι εύκολο! California Sushi Rolls (Inside Out)
Σούσι στο σπίτι, αρκεί να προμηθευτείτε τα απαραίτητα υλικά!
California Sushi Rolls (Inside Out) Recipe
By 9 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
Ναι το δοκιμάσαμε είναι εύκολο! California Sushi Rolls (Inside Out) Σούσι στο σπίτι, …
Υλικά
- 1 φλυτζάνι ρύζι Γιαπωνέζικο ρύζι ΜΗ σπειρωτό
- 1 συσκευασία φύκι σε φύλλα
- 2 Καραβοκύρισσες ή καβούρι
- 1 αγγούρι κομμένα σε μπαστουνάκια
- 2 αβοκάντο κομμένα σε μπαστουνάκια
- 1¼ κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
- ¾ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- Σουσάμι
- Αλάτι
- > Επίσης θα Χρειαστείτε
- Bamboo Mat για το τύλιγμα
Οδηγίες
- Πλένουμε όσο ρύζι σε ένα σουρωτήρι 2 με 3 φόρες.
Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να περάσει 1 δάχτυλο πάνω από την στάθμη του ρυζιού.
Ανάβουμε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία και πάντα με σκεπασμένο καπάκι, αφήνουμε το νερό να βράσει για 2 λεπτά.
Αφού περάσουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι, αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10 λεπτά ακόμα. - Κλείνουμε το μάτι, χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.
Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να περάσουν και ανοίγουμε το καπάκι
Το ρύζι, όχι μόνο δεν έχει κολλήσει στην κατσαρόλα άλλα έχει γίνει αστραφτερό σαν αυθεντικό γιαπωνέζικο.
Το ρύζι μας θέλει πολύ προσοχή, αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει (καλύτερα με την φυσική μέθοδο). - Τυλίγουμε το Bamboo Mat με ζελοφάν και από τις δυο πλευρές για να μη κολλήσει επάνω το ρύζι μας.
- Το ρύζι γίνετε αρκετά κολλώδες όταν κρυώσει, γι” αυτό καλό θα ήταν να έχουμε ένα μπολάκι με νερό διπλά μας.
Απλώνουμε ένα φύλλο nori (φύκι) με την γυαλιστερή πλευρά να κοιτάει προς τα κάτω, πάνω στο Bamboo Mat.
- Κόβουμε 3 εκατοστά σε μήκος του φύλλου γιατί δεν χρειάζονται στο California roll.
Το ρύζι πρέπει να συμπληρωθεί όπως στην φωτογραφία..
Απλώνουμε το ρύζι, αφού βρέξουμε τα χεριά μας στο μπολάκι, πάνω στο φύλλο nori.
Δεν πρέπει να γεμίσετε παραπάνω το φύλλο γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο. - Απλώνουμε σουσάμι πάνω στο ρύζι με ένα κουταλάκι.
Tώρα, με απαλές κινήσεις, πιάνουμε το φύλλο και το γυρνάμε ανάποδα, με την γυαλιστερή πλευρά προς τα εμάς και το ρύζι να κοιτάει προς το Bamboo Mat.
Προσθέτουμε τα υλικά μας.
2 καραβοκύρισσες, 2 κομμάτια αγγούρι και 2 κομμάτια αβοκάντο ανά ρολό για το California.
Καλό θα ήταν να έχουν σχεδόν τριγωνικό σχήμα τεμαχίσματος για να κάτσουν ωραία στο ρολό. - Ανασηκώνουμε την άκρη του Bamboo Mat και σπρώχνουμε εμπρός.
Όταν φτάσουμε σε αυτό ακριβώς το σημείο, σπρώχνουμε απαλά τα υλικά μας ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν έμεινε κενό. - Αμέσως μετά φέρνουμε την άκρη του Bamboo Mat μπροστά, ώστε να ακουμπήσει το φύλλο και πιέζουμε για άλλη μια φορά …απαλά και χωρίς να χαλάμε το κυκλικό σχήμα!
Κάπου εδώ έρχεται το πιο σημαντικό βήμα σε όλη τη διαδικασία.. - Ανασηκώνουμε απαλά το Bamboo Mat με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο ασκούμε λίγη πίεση προς τα κάτω και αμέσως σπρώχνουμε μπροστά, αφήνοντας το Bamboo Mat να κάνει 1 ή και 2 κύκλους.
Στο τέλος, πιέζουμε ελαφρά, όπως στην εικόνα. - Ξεδιπλώνουμε το Bamboo Mat και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι κάπως έτσι.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι (όχι πριονωτό) κόβουμε στη μέση το ρόλο, βάζουμε τα δυο κομμάτια παράλληλα και τα κόβουμε ξανά, αυτί τη φορά σε τρία ισότιμα κομμάτια.