Μυρωδάτη σάλτσα, al dente παπαρδέλες και φρέσκια παρμεζάνα, η απλότητα μιας συνταγής, Παπαρδέλες Pomodorο το «μεγαλείο» της γευστικότητας!
Παπαρδέλες Pomodorο Recipe
By 17 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Μυρωδάτη σάλτσα, al dente παπαρδέλες και φρέσκια παρμεζάνα, η απλότητα μιας …
Υλικά
- 500 gr. παπαρδέλες
- 500 gr. ντομάτες πομοντόρο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 ml. λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 100 gr. παρμεζάνα
- Φύλλα βασιλικού
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε τις ντομάτες κόβουμε σε κύβους τα 200 gr. και βάζουμε στο multi τις υπόλοιπες και τις πολτοποιούμε.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε 2΄ λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. - Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον βασιλικό, την ζάχαρη, το πιπέρι και βράζουμε 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες και ελάχιστο νερό (άν είναι πολύ σφιχτές). Σιγοβράζουμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. - Έχουμε βράσει τις παπαρδέλες και σερβίρουμε με άφθονη παρμεζάνα και βασιλικό.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο