Χριστουγεννιάτικο Gingerbread Cake με γλάσο βουτύρου

Έλα να ψήσουμε το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο κέικ με μπαχαρικά και γλάσο βουτύρου ή απλά το διάσημο Gingerbread Cake! Είναι το πιο φανταστικό γιορτινό κέικ που θα δοκιμάσεις φέτος, από τις πιο αγαπημένες μου και εύκολες συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά,  τα αρώματα καθώς ψήνεται, σίγουρα θα “ξυπνήσουν” την γιορτινή διάθεση σου. Μοσχοβολάει μια «αγκαλιά» μπαχαρικά, έχει …

Παγωτό με Φυστικοβούτυρο, Μπανάνες, Καρύδια Πεκάν και Μπισκότα

Πανεύκολο και υγιεινό παγωτό με φυστικοβούτυρο, μπανάνες και μέλι, το οποίο με ελάχιστο κόπο και απλά υλικά μεταμορφώνεται στην τέλεια τούρτα παγωτό! Εσύ το ξέρεις οτι στις Σέρρες παράγεται φυστικοβούτυρο; Ούτε εγώ το γνώριζα μέχρι που το ανακάλυψα στο εδώ, η υφή του είναι υπέροχη και μάλιστα η τιμή του πολύ καλή! Ψάχνοντας λίγο τα …

Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι)

Μελοπιτάκια (Λουκουμάδες Φούρνου με Ανθότυρο και Μέλι) Την Κυριακή που μας πέρασε για ακόμη μια φορά το Food4Good ήταν εκεί, μαγειρεύοντας 10.000 μερίδες φαγητό και γλυκό, για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας Surfers for Life ώστε να διαδώσει το μήνυμα «Είμαι νικητής» στο 2ο Φεστιβάλ «Ευ Ζην» όπου πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Κοιτάζοντας τα …

Πολωνικά Γεμιστά Χειροποίητα Ζυμαρικά (Pierozki)

Τα Pierozki ή Pierogi είναι παραδοσιακά γεμιστά χειροποίητα ζυμαρικά της Πολωνικής Κουζίνας. Για όσους γνωρίζουν, μοιάζουν με τα βαρένικα της Ποντιακής Κουζίνας! Τα Pierogi γεμίζονται συνήθως με πατάτα και λάχανο, συνήθως σερβίρονται με λάχανο τουρσί και sour cream! Πεντανόστιμα και όχι ιδιαίτερα δύσκολα στην παρασκευή τους, θα σας ενθουσιάσουν πραγματικά! Δοκιμάστε να τα γεμίσετε με …

Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro

Βασιλόπιτα με Ξερά Φρούτα και Amaro Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε την νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχει και την καλοτυχία στο σπίτι! Η βασιλόπιτα κέικ είναι από τις πιο αγαπητές, φέτος η επιλογή ήταν …

Πασχαλινά Τσουρέκια, Αφράτα και Μυρωδάτα

Μια κλασική συνταγή για Πασχαλινά Τσουρέκια για αφράτα και μυρωδάτα! Στην συνταγή αυτή, η υπομονή έχει σημασία, γι αυτό μην παραλείψετε να αφήσετε την ζύμη να φουσκώσει όλο το βράδυ! Όταν ξεκινήσει το ψήσιμό τους τα αρώματα από την μαστίχα και το μαχλέπι, θα σας συναρπάσουν αυτά τα τσουρέκια, όπως και η μαστιχωτή τους υφή!

Κέικ με Μακεδονικό Χαλβά και Μαστίχα Χίου

Ένα “ελληνικό” κέικ, με δύο μοναδικά Ελληνικά προϊόντα τον Μακεδονικό χαλβά και τη μαστίχα Χίου! Η έμπνευση Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω την συνταγή που θα επέλεγα, για World Baking Day, είχα σχεδόν καταλήξει να μοιραστώ μαζί σας το αγαπημένο μου κέικ. Το απίστευτο κέικ πορτοκάλι της μαμάς μου, το απλό αλλά τόσο μοναδικό …

Ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες

Αν σας περίσσεψε μπαγιάτικο ψωμί σας δίνω ένα από τους καλύτερους λόγους να μην το πετάξετε, δοκιμάστε ψωμοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες! Αυτά τα τέλεια κεφτεδάκια και κανείς δεν θα πιστεύει δεν έχουν ίχνος κιμά παρά μόνο ψωμί και μαγιονέζα. Συνοδεύστε τα με γιαούρτι στο οποίο θα προσθέσετε λίγη μαγιονέζα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο!

Πίτα του Βοσκού – Shepherd’s pie

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd’s pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη! Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ’ ου και το όνομα. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα του ψητού αρνιού και των υπολοίπων φαγητών, …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close